Cepti ziedkāposti ar brokoļu mērci

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Lūk, garda, visnotaļ vienkārši pagatavojama recepte no ēdienu mākslinieka Džeimija Olivera repertuāra. Iespējams, liela daļa no nepieciešamajiem produktiem jau atrodama mājās, kāpēc gan nepamēģināt ko jaunu?

Sastāvdaļas

  • 2 ķiploku daiviņas
  • 50 g nesālīta sviesta
  • 50 g miltu
  • 500 ml piena
  • 500 g svaigu vai saldētu brokoļu
  • 75 g Čedaras siera
  • 1 kg svaigu vai saldētu ziedkāpostu
  • 2 šķēles čiabatas vai sakaltušas maizes
  • 2 zariņi svaiga timiāna
  • 25 g šķēlītēs sagrieztu mandeļu
  • olīveļļa

Pagatavošana

Šai receptei labi var izmantot gan saldētus, gan arī svaigus dārzeņus. Ēdiena garša mainīsies, ja tiks izmantotas dažādas siera šķirnes.

Vispirms gatavo mērci: smalki sagrieztus ķiplokus uz vidējas uguns apcep sviestā, kad sviests izkusis, pievieno miltus, tad pamazām pienu, līdz izveidojas viendabīga mērce. Pievieno brokoļus (ja izmanto svaigus, tad tie ir jāsagriež) un sautē, līdz tie ir gatavi. Tad sastampā un pārkaisa ar pusi Čedaras siera.

Atbilstoša izmēra cepamtraukā kārto ziedkāpostus, pārlej brokoļu balto mērci un pierīvē atlikušo sieru. Sadrupina maizi, to samaisa ar timiānu un mandelēm, pievieno nedaudz eļļas, sāli, piparus un pārkaisa ziedkāpostiem. Cep apmēram stundu 180 grādos vai arī tik ilgi, līdz tie kļūst zeltaini.

Tikpat labi šo gatavošanas ideju var piemērot arī citiem dārzeņiem.

Radoša atmosfēra, patiešām efektīvi naudas taupīšanas paņēmieni un neticamas, ikvienam pieejamas receptes – to visu redzēsi kanālā «FOX Life», noskatoties raidījuma «Gatavo lētāk kopā ar Džeimiju» 2.sezonas sērijas piektdienās plkst. 18.15!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu