Griķu putra ar vistu akniņām

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bonappetit.lv

Gards vakariņu ēdiens, ko patiešām viegli pagatavot!

Pagatavošanas laiks: apm. 40 min.
Sarežģītība: vienkārši
Porcijas: 4-6

Sastāvdaļas

  • 250 g griķu
  • 350 g vistu aknu
  • apm. 500 ml vistas vai dārzeņu buljona
  • 2 sīpoli
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 2 ēd.k. balzamiko
  • timiāns
  • olīveļļa
  • sāls, pipari

Pagatavošana

Sīpolus un ķiplokus notīrīt un smalki sakapāt. Vistu aknas attīrīt no plēvēm un sagriezt mazākos gabaliņos. Pannā uzkarsēt olīveļļu un apcept tajā sīpolus un ķiplokus. Pievienot aknas un cept vēl 3-4 min. Griķus iebērt pannā, cept visu kopā vēl pāris minūtes. Pieliet 1/3 no buljona un sautēt, kamēr šķidrums iztvaiko. Tad pievienot vēl 1/3 un atkal iztvaicēt. Pievienot atlikušo buljonu un sautēt, līdz šķidrums ir pilnībā iesūcies griķos un griķi ir gatavi. Ja ir nepieciešamība, tad var pievienot mazliet ūdens. Pašās beigās pievienot balzamiko, timiānu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
Pasniedz, dekorējot ar svaigiem zaļumiem.

Foto: www.bonappetit.lv
Foto: www.bonappetit.lv
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu