Knakšķu zupa

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bonappetit.lv

Pavisam īpatnēja zupiņa, bet cik garda!

Pagatavošanas laiks: apm. 1,5 st.
Sarežģītība: vienkārši
Porcijas: 4-6

Sastāvdaļas

  • 500 g cūkgaļas
  • 300 g pusžāvētu desiņu «Knakšķi»
  • 400 g sasmalcinātu konservētu tomātu
  • 100 ml sarkanvīna
  • 2 paprikas
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 1-2 čili pipari
  • 3-4 ķiploku daiviņas
  • olīveļļa
  • sāls, pipari

Pagatavošana
Gaļu sagriezt kubiņos. Sīpolus un burkānus smalkos kubiņos. Papriku sagriezt uz pusēm, iztīrīt sēklas un sagriezt strēmelītēs. Čili piparus sagriezt uz pusēm, iztīrīt sēklas un sagriezt mazos kubiņos. Katlā ar biezu apakšu ieliet olīveļļu un apcept tajā sīpolus, burkānus un gaļu. Pievienot papriku, čili piparus un apcept visu kopā. Pieliet vīnu, ūdeni (tik, lai nosedz visu) un sautēt, līdz gaļa kļūst mīksta.
Pannā uzkarsēt mazliet eļļas un apcept tajā sagrieztas desiņas. Pievienot konservētus tomātus un sautēt apm. 10 min. Pievienot zupai, ļaut uzvārīties, pievienot pēc garšas sāli un piparus, smalki sakapātus ķiplokus, apsegt ar vāku un uguni izslēgt. Atstāt uz 10 min. ievilkties.

Foto: www.bonappetit.lv
Foto: www.bonappetit.lv
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu