Marinēti kāposti - asie

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bonappetit.lv

Šādu uzkodu gatavo vai katrā ģimenē Gruzijā. Recepte ir visur vienāda, atšķiras tikai ar asumu un garšvielu niansēm. Gatavojaties doties pie dabas un gatavot pusdienas uz uguns? Piefiksējiet šo recepti, noderēs!

Sastāvdaļas

  • 1 kāpostgalva
  • 2 bietes
  • 5-6 seleriju kāti
  • 1 ķiploka galviņa
  • asie pipari pēc garšas
  • 5-6 lauru lapas
  • sāls

Pagatavošana


Solis 1

Kāpostgalvu attīrīt no virsējām lapām un sagriezt palielos gabalos. Bietes nomizot un sagriezt plānās šķēlītēs. Seleriju kātus sagriezt smalkāk. Ķiploku sadalīt daiviņās un notīrīt.

Solis 2

Katlā uzkarsēt ūdeni ar sāli (1 l ūdens uz 2 ēd.k. sāls), pievienot 4-5 biešu šķēlītes, mazliet seleriju un 2 lauru lapas. Samazināt uguni un atstāt marinādi uz uguns, jo marinādei jābūt verdošai.

Solis 3

Pa to laiku sakārtot kāpostus, bietes, ķiplokus, selerijas, lauru lapas un ķiploku daiviņas burkā vai citā traukā, kas piemērots marinēšanai. Centieties sakārtot pēc iespējas ciešāk.

Solis 4

No marinādes izņemt bietes, selerijas un lauru lapas un pārlikt pa virsu kāpostiem. Pārliet ar marinādi. Burku apsegt ar vāku vai foliju un nolikt marinēties aukstā vietā. Apmēram pēc nedēļas kāposti ir gatavi.

Foto: www.bonappetit.lv
Foto: www.bonappetit.lv
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu