Gaisīgā omlete

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Armands Meirāns / www.cetrassezonas.lv

Ne vienmēr omletei ir jāasociējas ar smagumu un daudz dzeltenuma. Šad tad lieliski noder arī kas vieglāks. Ja zini, ka olas ir svaigas, un tev patīk ēst tieši vidēji ceptas olas, tad pietiks, ja cepsi 5 minūtes, un pēc tam, griežot olas baltumu, tev viegli šur tur iztecēs ārā arī dzeltenums.

Sastāvdaļas

  • 4 olas, dzeltenumi atdalīti no baltumiem
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • sviests pannas ietaukošanai

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Ar sviestu ietauko visu pannu, arī maliņas.
  2. Bļodā ar dakšiņu sakul olu dzeltenumus, kam pievieno pavisam nedaudz sāls. Otrā bļodā ar mikseri saputo olu baltumus ar nedaudz sāls, līdz tie ir stingri, bet ne sausi, kādas 2 minūtes.
  3. Olu baltumos lej iekšā olu dzeltenumus un viegli iemaisi, pilnībā nesamaisot. Lai vietām paliek redzami dzeltenumi. Lej sagatavotajā pannā, viegli izlīdzini un liec krāsnī cepties.
  4. Cep krāsns vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā kādas 5–7 minūtes. Kad virsiņa, pieskaroties ar roku, ir stingra, bet ne cieta, ņem ārā un liec ar visu pannu galda vidū, lai pēc tam katrs var nogriezt, cik lielu gabaliņu vēlas.
Foto: Armands Meirāns / www.cetrassezonas.lv
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu