Šokolādes braunijs ar bieti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: amam.lv

Šokolādes braunijs ir kūka īsteniem šokolādes mīļotājiem. Mēs ar draugu tādi esam! Kūkas mazais noslēpums ir biete, kas ļoti labi sader ar šokolādi un saglabā vajadzīgo kūkas mitrumu. Kūka ir ātri un viegli pagatavojama, kas man nav mazsvarīgi, un tās garša ir ļoti laba! Ar piena glāzi vai ar saldējuma bumbiņu būs tieši tas, kas nepieciešams sevis palutināšanai!

Sastāvdaļas

  • Tumšā šokolāde 70% 250 g
  • Milti 100 g
  • Svaiga rīvēta biete 250 g
  • Olas 3 gab.
  • Brūnais cukurs 200 g
  • Sviests 100 g
  • Soda 1 tējk.
  • Cepamais pulveris 1 tējk.
  • Mandeļu skaidiņas 50 g
  • Vaniļas cukurs 1 tējk.
Foto: amam.lv

Glazūra kūkas augšai

  • Tumšā šokolāde 70% 75 g
  • Pūdercukurs 50 g
  • Krējums 50 g

Pagatavošana

  1. Sasilda krāsni 180 °C grādus karstu.
  2. Sasmērē ar sviestu cepamo pannu un ieklāj tur cepamo papīru.
  3. Nomazgā, notīra un sarīvē bieti.
  4. Ūdens peldē izkausē 250 g šokolādes.
  5. Izkausē šokolādi
  6. Traukā sajauc olas, cukuru, vaniļas cukuru. Iemaisa izkausētu sviestu.
  7. Masu pastāvīgi maisot, iesijā miltus, sodu, cepamo pulveri, mandeļu skaidiņas, kausēto šokolādi un rīvētas bietes.
  8. Iesijā miltus, sodu, cepamo pulveri, mandeļu skaidiņas, kausēto šokolādi un rīvētas bietes
  9. Gatavo masu ielej cepamajā traukā un liek cepeškrāsnī uz 40 min. Kūkas gatavību var pārbaudīt ar koka irbulīti. Iebakstot kūkā, tam jāiznāk tīram.
  10. Kūkas masu lej cepamtraukā
  11. Ļaujam kūkai atdzist. Tikmēr pagatavojam kūkas glazūru.
  12. Izkausē glazūrai paredzēto šokolādi ūdens peldē.
  13. Šokolādē iemaisa pūdercukuru un krējumu.
  14. Sajauc kūkas glazūru
  15. Pārklāj kūku ar glazūru.
Foto: amam.lv
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu