Cukīni spageti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.happywhispers.lv/

Viens no maniem iecienītākajiem raw «spageti» ir pēc svaigēšanas metodes pagatavotais cukīni ar mango un piparmētru mērci. Lai šis ēdiens būtu patiešām gards, lielākais izaicinājums Latvijā ir gatava mango iegāde, savukārt ziemā iesaku izmantot tikai bioloģiski audzētus cukīni, jo tiem ir pilnīgi cita garša nekā lielveikalos pieejamajiem tradicionāli audzētajiem cukīni, kuri lielākoties ir bezgaršīgi.

Nepieciešams

  • 1 nogatavināts mango
  • 4 ēd.k. kvalitatīvas olīveļļas
  • 15-20 piparmētras lapiņas
  • 1/2 tējk. kumīna jeb Indijas ķimeņu (sēklas vai malts)
  • 1 tējk. laima sulas
  • 5 cm ingvera saknes (mizota) vai šķipsniņa ingvera pulvera
  • čili pārslas (pēc izvēles)
  • 1 liels cukīni
  1. Nomizo mango un izņem kauliņu. Liec blenderī kopā ar olīveļļu, piparmētru, kumīna sēklām vai maltu kumīnu, laima sulu un sarīvētu ingvera gabaliņu (jeb naža galu ingvera pulvera). Sablendē mērci viendabīgā masā.
  2. Izmantojot dārzeņu žuljēna mizotāju vai ļoti smalku rīvi, pagatavo cukīni spageti. Bļodā samaisi ar mango mērci vai pasniedz tīrus, pārlejot ar mērci. Pēc izvēles pārkaisi ar čili pārslām vai mērces blendēšanas procesā pievieno 2 cm garu sarkanā čili pipara pāksts gabaliņu.

!Esmu gatavojusi šo ēdienu vairākkārt kā ziemā, tā vasarā. Iesaku pamēģināt pilno versiju – ar kumīnu un ingveru, jo tādējādi šis vienkāršais svaigēdiens iegūst patiesi intriģējošas garšas nianses. Savu reizi esmu izlaidusi vai nu kumīnu, vai ingveru – protams, ir gardi arī tā.

Recepte: Natasha Corrett

Bildes: happy whispers (gatavais ēdiens).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu