Pasta ar kūpinātu tītara fileju un olīvām

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Tad kad netīšām ir nopircies gandrīz kg karsti kūpinātas tītara filejas, jādomā, kur to pēc iespējas labāk, nesabojājot filejas raksturu, izmantot. Biju ļoti skeptiski noskaņots, jo likās, ka nekas tur īpašs nesanāks, tik daudz kā uzņemt nepieciešamo barību. Tomēr rezultāts patīkami pārsteidza, liekas ka šoreiz noslēpums ir ķiploku apcepšanā olīveļļā un zivju mērcē!

Gatavošanas laiks 20 min.

4 pers.

Izmaksas ~9 EUR.

Nepieciešams

  • Pasta 300 - 400 g (vēlams olu)
  • Olīveļļa extra virgin -2 ēd. kar.
  • Ķiploki - 4 daiviņas
  • Saldais krējums - 200 g
  • Santa Maria Vidusjūras garšviela (vai pats var uzjaukt: timiāns, oregano, baziliks, melnie pipari) - divas šķipsnas
  • Karsti kūpināta tītara fileja (Drustu dūms) vai cita karsti kūpināta liesa gaļa (jābūt filejai, lai pasausa, jo labāk uzsūks mērci) - 200 g
  • Zivju mērce Squid - 1/3 tēj. kar. vai cita (pievēršam uzmanību, lai bez garšas pastiprinātājiem)
  • Dilles - 25 g
  • Melnās olīvas - 50 g
  • Cietais siers rīvēts - 50 g
  • Sāls
  • Melnie pipari naža gals

Pagatavošana
1. Vārām pastu pēc instrukcijas uz iepakojuma.
2. Kamēr gatavojas pasta, sagriežam strēmelēs 3x20 mm kūpinātu tītara fileju un sakapājam ķiploku.
3. Uzkarsējam dziļo pannu ar eļļu 1 ēd. kar. pievienojam ķiplokus un cepam ~2 min, līdz zeltaini brūni.
4. Pievienojam Vidusjūras garšvielas, 30 sek., lai atveras aromāts.
5. Pievienojam saldo krējumu, samazinām uguni, 2 min apmaisot pavārām. Pievienojam zivju mērci.
6. Pievienojam kūpinātu tītara fileju un vēl 2 min apmaisot pavārām. Ņemam nost no uguns. Pievienojam naža galu melno piparu.
7. Sakapājam dilles un olīvas.
8. Gatavo pastu nokāšam un metam iekšā pannā ar mērci. Pievienojam 1 ēd. kar olīveļļas.
9. Ieslēdzam uguni uz zemu un rūpīgi (patiešām rūpīgi, citādi gaļa paliek pannas apakšā) izmaisām mērci cauri pastai 2 min.
10. Servējam dziļos šķīvjos (pastas šķīvjos). Uzkaisām olīvas, tad dilles tad sieru proporcionāli sadalot uz četri.

Autors: Ģirts Čamanis

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu