Laša un garneļu pica ar zirnīšiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.cetrassezonas.lv

Ja tev garšo zivis, tad tev garšos šī pica. Ja tev garšo pica, tad tev garšos šī pica. Tapēc pagatavo to un izbaudi.

Sastāvdaļas

  • 515 g kviešu miltu
  • 80 g semolinas
  • šķipsniņa jūras sāls
  • 1 ēd.k. cukura
  • 7 g sausā rauga
  • 380 ml silta ūdens
  • 40 ml neitrālas olīveļļas

pildījumam

  • 200 g zaļo zirnīšu
  • 1 porcija tomātu mērces
  • 2 ēd.k. pesto
  • 300 g mazsālīta laša, šķēlītēs
  • 8 saulē kaltēti tomāti eļļā, plānās strēmelītēs
  • 40 g cietā siera, sarīvēts
  • 250 g mocarellas, šķēlēs
  • 200 g mazo garnelīšu
  • 2 zariņi timiāna, tikai lapiņas

Pagatavošana

  1. Bļodā ber miltus, semolinu, sāli un cukuru. Samaisi. Citā traukā lej ūdeni, eļļu, pievieno raugu un atstāj uz 5 minūtēm. Tad ūdeni ar raugu lej klāt miltiem un mīci 7‒10 minūtes, līdz mīkla ir elastīga. Ja izmanto mikseri, tad 5 minūtes. Liec mīklu bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi un liec krāsnī, kas uzstādīta uz raudzēšanas režīmu. Raudzē, līdz mīkla dubultojusies apjomā.
  2. Izņem mīklu no krāsns un turpini raudzēt zem plēves, kamēr sagatavo visas pildījuma sastāvdaļas. Ieslēdz krāsnij picas cepšanas režīmu.
  3. Katliņā uzvāri ūdeni un, kad tas vārās, ber iekšā zirnīšus. Vāri, līdz tie gatavi, un nokās.
  4. Sadali mīklu divās daļās un katru izrullē, cik vien plānu iespējams. Uz pannas uzkaisi miltus vai semolinu un izklāj picu pamatnes. Uz katras uzsmērē tomātu mērci, pesto, izkārto pa visu picu laša šķēles, zirnīšus, tomātus un uzber sieru. Uzliec garnelītes, uzber timiānu un liec krāsnī uz 15‒20 minūtēm, līdz picas maliņas kļūst zeltainas un pildījums gatavs. Izņem ārā un pasniedz.

Recepte - Signe Meirāne
FOTO - Armands Meirāns

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu