Latvijā jau iespējams iegādāties pirmos pašmāju gurķus, kas nozīmē - ir laiks palutināt draugus un ģimeni ar svaigu sezonas uzkodu. Gurķa garšas īpašības ļauj to izmantot dažādos ēdienos, trīs aktuālas receptes atklāj z/s «Kliģeni» vairumtirdzniecības vadītājs Reinis Reķis.
3 receptes ar svaigu gurķi pavasara ieskandināšanai
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aukstā zupa «Dārznieka valdzinājums»
8 personām:
• Katlā smalki sarīvē 4 garos gurķus ar mizu;
• Pievieno divas 350 gramu burciņas rīvētu galda biešu;
• Pārlej ar vienu paciņu Provansas majonēzes;
• Sašķidrina ar litru kefīra;
• Tumīgākam virumam sagatavo 6 vārītas olas;
• Sāls un mārrutki pēc pašu vēlmēm;
• Ja zupa ir par biezu, tad pievieno ūdeni;
• Pagaršo, vai laba sanākusi, un ceļ galdā!
Uzkoda «Kliģenu sapnis»
• Šķīvī izkārtojam plānās rudzu sausmaizītes.
• Maizīšu vēderiņiem uzklāj svaigo sieru ar marinētiem gurķiem un zaļumiem.
• Pa virsu uzgriež svaigu «Kliģenu» gurķi un smeķē. Gardu muti!
Gurķūdens
• Krūzē ielej atdzesētu avota ūdeni.
• Nomizo gurķim mizu, sasmalcina un iemet krūzē.
• Samaisa dzērienu un bauda.
Gardu muti!