3 receptes ar svaigu gurķi pavasara ieskandināšanai

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijā jau iespējams iegādāties pirmos pašmāju gurķus, kas nozīmē - ir laiks palutināt draugus un ģimeni ar svaigu sezonas uzkodu. Gurķa garšas īpašības ļauj to izmantot dažādos ēdienos, trīs aktuālas receptes atklāj z/s «Kliģeni» vairumtirdzniecības vadītājs Reinis Reķis.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Aukstā zupa «Dārznieka valdzinājums»

8 personām:

• Katlā smalki sarīvē 4 garos gurķus ar mizu;

• Pievieno divas 350 gramu burciņas rīvētu galda biešu;

• Pārlej ar vienu paciņu Provansas majonēzes;

• Sašķidrina ar litru kefīra;

• Tumīgākam virumam sagatavo 6 vārītas olas;

• Sāls un mārrutki pēc pašu vēlmēm;

• Ja zupa ir par biezu, tad pievieno ūdeni;

• Pagaršo, vai laba sanākusi, un ceļ galdā!

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Uzkoda «Kliģenu sapnis»

• Šķīvī izkārtojam plānās rudzu sausmaizītes.

• Maizīšu vēderiņiem uzklāj svaigo sieru ar marinētiem gurķiem un zaļumiem.

• Pa virsu uzgriež svaigu «Kliģenu» gurķi un smeķē. Gardu muti!

 
Foto: fllickr.com/dinnerseries

Gurķūdens

• Krūzē ielej atdzesētu avota ūdeni.

• Nomizo gurķim mizu, sasmalcina un iemet krūzē.

• Samaisa dzērienu un bauda.

Gardu muti!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu