Karsto salātu receptes TOP 5

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Karsto salātu receptes sestdienas pusdienām, salāti var būt tik sātīgi, ka aizstāj pamatēdienu.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Karstie aknu salāti

Nepieciešams

  • 300 g vistu aknu
  • 3 marinēti gurķi
  • 2 puravi
  • salātlapas
  • sāls
  • pipari
  • sviests
  • skābs krējums
  • mārrutki
  • sinepes

Pagatavošana

Izkausētā sviestā apcep ripiņās sagrieztus puravus, pieliek strēmelītēs sagrieztas aknas, cep gatavu. Beigās pieliek strēmelēs sagrieztus gurķus, sāli un piparus. Salātus liek uz salātlapām. Aknu salātus pasniedz karstus ar grauzdētu maizi un krējuma mērci ar mārrutkiem un sinepēm.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Karstie kuskusa salāti

Nepieciešams

  • 1 vistas fileja
  • olīveļļa
  • 1 glāze kuskusa
  • sauja rozīņu
  • 50 g olīvu
  • sāls
  • pipari
  • rukola
  • 2 tomāti

Pagatavošana

Rozīnes sajauc ar kuskusu, aplej ar verdošu ūdeni tā, lai tas būtu 2 cm virs kuskusa. Uzliek vāku, atstāj uz 7 minūtēm.

Fileju sagriež gabaliņos, apcep eļļā. Kad gaļa gatava, pieliek gabaliņos sagrieztus tomātus, sāli un piparus, apcep. Gaļai pieliek kuskusu, sajauc, pieliek rukolu. Servē, pārkaisa ar olīvām.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Karstie auna zirņu un cukīni salāti

Nepieciešams

  • 1 kārba vai 200 g vārītu auna (turku) zirņu
  • 1 cukīni
  • rukola
  • 100 g Fetas siera
  • 1 paprika
  • 2 ķiploka daiviņas
  • sviests
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

Sviestā apcep ķiploka daiviņas, pieliek sagrieztu cukīni, papriku un izvārītus auna zirņus, apcep. Pārkaisa sāli un piparus.

Apceptos dārzeņus un zirņus liek uz šķīvja, pārkaisa ar rukolas salātiem un Fetas sieru.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Karstie aknu salāti ar skābu gurķi

Nepieciešams

  • 300 g cūkas aknu
  • 4 ēdamkarotes eļļas
  • 1 burkāns
  • 1 svaigs gurķis
  • 1 marinēts gurķis
  • 1 sīpols
  • 100 g krējuma
  • mārrutki, sinepes, sāls, pipari

Pagatavošana

Aknas sagriež strēmelītēs un cep eļļā, tad pievieno sagrieztu sīpolu.

Atsevišķi eļļā apcep strēmelītēs sagrieztu burkānu.

Strēmelītēs sagriež gurķus, pievieno aknas un burkānus. Skābajam krējumam pievieno sāli, piparus, mārrutkus un sinepes pēc garšas. Krējumu iemaisa salātos.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Karstie kartupeļu salāti ar bekona kraukšķiem

Nepieciešams

  • 1 kg jauno kartupeļu
  • 200 g bekona
  • pētersīļu zaļumi
  • sāls
  • balzamiko etiķis
  • sarkanais sīpols
  • muskatrieksts

Pagatavošana

Kartupeļus nomazgā, notīra, izvāra. Gaļu sagriež gabaliņos, apcep, līdz tā kļūst kraukšķīga. Kartupeļus pārlej ar gaļu, pārslaka ar balzametiķi, pārkaisa ar sagrieztiem zaļumiem un smalki sagrieztu sīpolu. Pieliek sāli un muskatriekstu, samaisa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu