Karsto salātu receptes sestdienas pusdienām, salāti var būt tik sātīgi, ka aizstāj pamatēdienu.
Karsto salātu receptes TOP 5
Karstie aknu salāti
Nepieciešams
- 300 g vistu aknu
- 3 marinēti gurķi
- 2 puravi
- salātlapas
- sāls
- pipari
- sviests
- skābs krējums
- mārrutki
- sinepes
Pagatavošana
Izkausētā sviestā apcep ripiņās sagrieztus puravus, pieliek strēmelītēs sagrieztas aknas, cep gatavu. Beigās pieliek strēmelēs sagrieztus gurķus, sāli un piparus. Salātus liek uz salātlapām. Aknu salātus pasniedz karstus ar grauzdētu maizi un krējuma mērci ar mārrutkiem un sinepēm.
Karstie kuskusa salāti
Nepieciešams
- 1 vistas fileja
- olīveļļa
- 1 glāze kuskusa
- sauja rozīņu
- 50 g olīvu
- sāls
- pipari
- rukola
- 2 tomāti
Pagatavošana
Rozīnes sajauc ar kuskusu, aplej ar verdošu ūdeni tā, lai tas būtu 2 cm virs kuskusa. Uzliek vāku, atstāj uz 7 minūtēm.
Fileju sagriež gabaliņos, apcep eļļā. Kad gaļa gatava, pieliek gabaliņos sagrieztus tomātus, sāli un piparus, apcep. Gaļai pieliek kuskusu, sajauc, pieliek rukolu. Servē, pārkaisa ar olīvām.
Karstie auna zirņu un cukīni salāti
Nepieciešams
- 1 kārba vai 200 g vārītu auna (turku) zirņu
- 1 cukīni
- rukola
- 100 g Fetas siera
- 1 paprika
- 2 ķiploka daiviņas
- sviests
- sāls
- pipari
Pagatavošana
Sviestā apcep ķiploka daiviņas, pieliek sagrieztu cukīni, papriku un izvārītus auna zirņus, apcep. Pārkaisa sāli un piparus.
Apceptos dārzeņus un zirņus liek uz šķīvja, pārkaisa ar rukolas salātiem un Fetas sieru.
Karstie aknu salāti ar skābu gurķi
Nepieciešams
- 300 g cūkas aknu
- 4 ēdamkarotes eļļas
- 1 burkāns
- 1 svaigs gurķis
- 1 marinēts gurķis
- 1 sīpols
- 100 g krējuma
- mārrutki, sinepes, sāls, pipari
Pagatavošana
Aknas sagriež strēmelītēs un cep eļļā, tad pievieno sagrieztu sīpolu.
Atsevišķi eļļā apcep strēmelītēs sagrieztu burkānu.
Strēmelītēs sagriež gurķus, pievieno aknas un burkānus. Skābajam krējumam pievieno sāli, piparus, mārrutkus un sinepes pēc garšas. Krējumu iemaisa salātos.
Karstie kartupeļu salāti ar bekona kraukšķiem
Nepieciešams
- 1 kg jauno kartupeļu
- 200 g bekona
- pētersīļu zaļumi
- sāls
- balzamiko etiķis
- sarkanais sīpols
- muskatrieksts
Pagatavošana
Kartupeļus nomazgā, notīra, izvāra. Gaļu sagriež gabaliņos, apcep, līdz tā kļūst kraukšķīga. Kartupeļus pārlej ar gaļu, pārslaka ar balzametiķi, pārkaisa ar sagrieztiem zaļumiem un smalki sagrieztu sīpolu. Pieliek sāli un muskatriekstu, samaisa.