Vai varēji iedomāties, ka var pagatavot arī šādu plātsmaizi?
Plātsmaize «Vēršacs»
Pagatavošanas laiks: 20 minūtes
Porciju skaits: 4
Nepieciešams
Kārtainā sviesta mīkla - 400 g
Olas - 6 gab.
Kūpināts bekons - 200 g
Pākšu zirņi - 1 sauja
Timiāns - 4 zariņi
Sāls, pipari - pēc garšas
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 °C.
Atkausē mīklu. Mīklas plāksnes savieno kopā un izrullē vienā garā mīklas plātī.
Izrullēto mīklu liec formā un cep cepeškrāsnī 10 minūtes.
Uz pannas apcep bekonu ar timiānu.
Izceptās mīklas formā liec bekona šķēlītes, pākšu zirņus, pievieno olas.
Samazini cepeškrāsnī temperatūru līdz 160 °C un cep plātsmaizi, kamēr tā gatava.
Pirms pasniegšanas plātsmaizi apkaisi ar sāli un pipariem.
Padoms
Mīklas cepšanai vari izmantot folijas veidni - saliec foliju vairākās kārtās, ieloki maliņas uz augšu, cik vien lielas un platas vēlies, un liec tajā cepties mīklu.
Autors: Rimi Gardēži