Plātsmaize «Vēršacs»

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vai varēji iedomāties, ka var pagatavot arī šādu plātsmaizi?

Pagatavošanas laiks: 20 minūtes

Porciju skaits: 4

Nepieciešams

  • Kārtainā sviesta mīkla - 400 g

  • Olas - 6 gab.

  • Kūpināts bekons - 200 g

  • Pākšu zirņi - 1 sauja

  • Timiāns - 4 zariņi

  • Sāls, pipari - pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 °C.

  2. Atkausē mīklu. Mīklas plāksnes savieno kopā un izrullē vienā garā mīklas plātī.

  3. Izrullēto mīklu liec formā un cep cepeškrāsnī 10 minūtes.

  4. Uz pannas apcep bekonu ar timiānu.

  5. Izceptās mīklas formā liec bekona šķēlītes, pākšu zirņus, pievieno olas.

  6. Samazini cepeškrāsnī temperatūru līdz 160 °C un cep plātsmaizi, kamēr tā gatava.

  7. Pirms pasniegšanas plātsmaizi apkaisi ar sāli un pipariem.

Padoms

Mīklas cepšanai vari izmantot folijas veidni - saliec foliju vairākās kārtās, ieloki maliņas uz augšu, cik vien lielas un platas vēlies, un liec tajā cepties mīklu.

Autors: Rimi Gardēži

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu