Kad sieviete meklē mīļāko? (201)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Sabiedrībā radīts mīts, ka vīrieši ir tie lielākie brunču mednieki un „uz sitiena” gatavi vienas nakts sakariem. „Tautas Balss” nolēma pārbaudīt, cik tikumīgas ir latviešu sievietes un kāda ir viņu morālā stāja.

Iepazīšanās portālā oho.lv ievietojām sludinājumu: "Lai gan man ir laimīga ģimenes dzīve, meklēju piedzīvojumus! Varu atbalstīt materiāli!"
Eksperimenta mērķis bija pārbaudīt, vai tiešām sievietes ir gatavas tikties ar precētu vīrieti!  Laulības gredzens pirkstā viņām nav šķērslis un iespējamie materiālie labumi stāv augstāk par morālām vērtībām.

Pāris minūtes pēc sludinājuma ievietošanas pienāk pirmā vēstule no kādas nepilnus 50 gadus vecas sievietes ar segvārdu Kokote, viņa ir gatava uz visu. Uzzinot, ka neatbilst vecumam, Kokote laipni atvadās. Pēc nepilnām 15 minūtēm pienāk nākamā vēstule no kādas 34 gadus vecas jūrmalnieces.
„Meklēju gan jaunas iepazīšanās sarakstei, gan arī kaut ko vairāk - nu tā godīgi, kādu feinu brūtgānu.”
Uz jautājumu, vai mana laulība nav šķērslis, viņa godīgi atbild:
„Precējies jau nav miris. Arī man ir draugs, no kura es netaisos šķirties, bet ar seksu mums ir problēmas, jo viņš ir tālu. Kad vari, piedāvā!”

Nepaiet ne 20 minūtes, kā pienāk nākamā vēstule no kādas sievietes ar segvārdu Rakete1234: „Kā būtu ar jauku tikšanos šovakar divatā?”
Nedēļas laikā viltus vīrieša pastkastītē pienāca aptuveni 25 vēstules no dažādām sievietēm, kuras atzina, ka ir gatavas tikties ar precētu vīrieti un pat mazi bērni nav šķērslis.
Speciālisti skaidro, ka viens no iemesliem, kādēļ sievietes atsaucās uz šādu sludinājumu, ir grūtā ekonomiskā situācija.

Kristīne Veckrāce, psiholoģe:
„Daudzas sievietes ir izmisumā,  jo ir palikušas vienas ar bērniem, varbūt pat nav darba, īsti nav kur gūt līdzekļus, diemžēl šāda veida attiecības, kurās viņas saskata, ka  varētu būt kāds materiāls nodrošinājums, tas ir kā  stimuls atsaukties uz šādu sludinājumu. Ļoti iespējams, ka tas tiek darīts ar lielām pūlēm, pārkāpjot sev...
Nākamā sieviešu grupa, kura atsaucas uz šādu sludinājumu, ir sievietes, kurām attiecības ar precētu vīrieti ir kā izaicinājums: es esmu tik kārdinoša,  tik laba, ka precēts vīrietis sper sānsoli un  ielaižas attiecībās ar mani.

Sievietes ielaižas ar precētiem vīriešiem arī tāpēc, ka bērnībā nav guvušas emocionālu atbalstu un ar aizņemtu vīrieti vēlreiz vēlas apliecināt, ka normālas attiecības neeksistē.

„Un viņa atkal gūst apliecinājumu – jā, es neesmu tik laba, lai mani mīlētu. Ir arī sievietes, kuras vienkārši nav spējīgas veidot stabilas attiecības.
Cilvēki, kuri iesaistās šādās attiecībās, iespējams ir tādi, kuriem grūti veidot emocionālo piesaisti, kas nozīmētu grūtības veidot ilgstošas, stabilas, emocionālas attiecības... Tiekoties ar precētu cilvēku, tas neparedz neko ilgstošu vai neko stabilu un emocionāli abpusēji stabilu, pilnvērtīgu.”

Bet visizplatītākais, kādēļ sievietes gatavas tikties ar aizņemtu vīrieti,  - viņas savās attiecībās negūst to, ko vēlas.

Speciālisti norāda, ka mūsdienās gan sievietēm, gan vīriešiem ir problēmas ar morālo stāju, jo apkārt valdošās seksualitātes dēļ sekss pa labi, pa kreisi jau kļuvis par normu: „Ja ir pieprasījums, ir piedāvājums, te jāskatās arī uz vīriešiem, jo, ja ir piedāvājums, ir pieprasījums, un otrādi, jums varbūt tas bija eksperiments, bet reāli tā arī notiek. Ir tikai viens risinājums, kā izveidot normālas attiecības,  - ir jārunā ar partneri un jāstrādā pašam ar sevi.  Jo īsti laimīgs jau cilvēks var būt tikai tīrās un godīgās attiecībās; lai cik kārdinoši izklausās būt kādam par mīļāko, agri vai vēlu šādi romāniņi sagādā pamatīgas ciešanas," secina Kristīne Veckrāce.

Komentāri (201)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu