Attiecībās vīriešus laimīgus dara glāsti, sievietes - sekss

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Amerikāņu zinātnieku veiktais pētījums liecina, ka ilgās attiecībās vīriešiem vairāk nepieciešami skūpsti un apskāvieni, savukārt sievietēm ar gadiem aizvien nozīmīgāks kļūst sekss, vēsta britu laikraksts «The Daily Telegaph».

Kinsija Institūta pētījumā piedalījās vairāk nekā 1000 pāru no piecām valstīm - ASV, Vācijas, Spānijas, Japānas un Brazīlijas -, kuru attiecības ilgušas no viena līdz 51 gadam. Puse aptaujāto pāru bija kopā vismaz 25 gadus.

Pētījuma dalībniekiem tika uzdoti jautājumi par to, cik bieži iepriekšējā mēneša laikā tie ir skūpstījušies, apskāvušies un mīlējušies ar savu partneri. Tāpat tiem jautāts, cik laimīgi viņi jūtas attiecībās un cik ļoti apmierināti ar savu seksuālo dzīvi.

Kā atklāja pētījuma rezultāti, vīrieši, kas biežāk skūpstījušies un apskāvušies, trīs reizes biežāk atzina, ka ir laimīgi, nekā tie, kas kopā ar savu partneri glāstiem veltīja mazāk laika. Tikmēr sievietēm glāstu daudzums uz viņu apmierinātību ar attiecībām un laimīgumu atstāja mazu iespaidu.

Abi dzimumi atzina:

jo ilgākas ir viņu attiecības, jo vairāk uzlabojas viņu seksuālās attiecības,

tomēr kopumā vīrieši biežāk atzina, ka ir apmierināti ar savām attiecībām, bet sievietes - ka apmierinātas ar seksu.

Foto: PantherMedia/ScanPix

Pētījums arī atklāja, ka attiecību pirmajos 15 gados sievietes ir ievērojami mazāk seksuāli apmierinātas nekā vīrieši, tomēr pēc tam viņu seksuālās apmierinātības līmenis pieaug par 20%, salīdzinot ar attiecību sākumu. Tikmēr vīrieši atzina, ka ir laimīgi, zinot, ka viņu partneres gūst apmierinājumu no seksa.

Kā norādīja pētījuma vadītāja Džūlija Haimena, iespējams, tas skaidrojams ar to, ka

attiecību pirmajos 15 gados sievietes biežāk jūtas emocionāli izsmeltas,

jo tajā laikā lielāko daļu savas uzmanības velta bērnu audzināšanai. Bērniem kļūstot vecākiem, viņas jūtas daudz brīvākas un tāpēc spēj labāk izbaudīt seksuālās attiecības.

«Iespējams, ka sievietes ar laiku kļūst seksuāli apmierinātākas, jo, bērniem izaugot, mainās viņu attieksme pret dzīvi. Izskatās, ka mazāka apmierinājuma periods pārklājas ar bērnu audzināšanas periodu, kurā visu uzmanību paņem citas lietas.»

Haimena piebilda, ka rezultāti pārsteiguši pētījuma autorus, un tie labi parāda, ka

nevajadzētu ļauties dažādiem pieņēmumiem par dzimumiem.

Pētījums publicēts žurnālā «Archives of Sexual Behaviour».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu