Jauniešu vidū izplatās sekstings - seksuālu īsziņu un kailfoto sūtīšana (88)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter.com

Latvijas bērnu un jauniešu vidū aizvien populārāks kļūst sekstings – seksuāla rakstura īsziņu un kailfoto nosūtīšana pa mobilo tālruni, kas var raisīt smagas sekas, informēja biedrības «Papardes zieds» sabiedrisko attiecību speciāliste Alina Rence.

Vairums sekstingā iesaistīto neapzinās risku, ka sūtītais fotoattēls var tikt pārsūtīts tālāk vai publicēts internetā, kas var nest līdzi pazemojumu, seksuālas izmantošanas risku, kā

arī kriminālu un administratīvu atbildību par šādu rīcību.

Drošāka interneta centrs sadarbībā ar «Papardes ziedu» ir sagatavojis informatīvi izglītojošu videofilmu, kurā jauniešiem un vecākiem tiek skaidrots, kas ir sekstings, kā arī sniegta plašāka informācija par riskiem un sekām, pārsūtot savu kailfoto draugam vai draudzenei.

Sīkāk par sekstinga problēmu Latvijas jauniešu vidū biedrība informēs nākošnedēļ. Preses konferencē piedalīsies Maija Katkovska, «Net-Safe Latvia» Drošāka interneta centra vadītāja, Iveta Ķelle, biedrības «Papardes zieds» valdes priekšsēdētāja, Aiga Ukstiņa, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Uzticības tālruņa psiholoģe, Dace Bērziņa, psiholoģe, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas Izglītības un sociālās psiholoģijas katedras lektore,Solvita Melne, Rīgas Teikas vidusskolas bioloģijas un veselības mācības skolotāja.

Komentāri (88)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu