Tabu temats: anālais sekss (211)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Par anālo seksu mūsdienās radušies divi galvenie mīti: tas ir pretdabisks, netīrs seksa veids un ar to nodarbojas vien homoseksuālisti. Un tomēr anālais sekss ir arī viens no heteroseksuālo intīmo attiecību veidiem.

Kāpēc anālais sekss līdz pat mūsdienām tiek uzskatīts par nenormālību? Kā skaidro krievu psihoterapeits N. Naricins, pirmkārt anālās atveres apkaime tiek uzskatīta par vēl netīrāku nekā dzimumorgānu zona, tāpēc sabiedrībā anālais sekss vēl jo vairāk kļuvis par tabu objektu. Otrkārt, tas pie mums figurējis tikai kriminālhronikās. Un treškārt, attiecībā uz šo dzimumsaskarsmi starp vīrieti un sievieti tas tika uzskatīts par kaut kādu nedabisku pārmērību: kāpēc gan tas būtu jādara, ja dzimumsakariem paredzēta sievietes maksts? Anālais sekss likās netikla un pat noziedzīga kopošanās, drīzāk pazemojums, nevis mīlas akts. Un tomēr daudziem cilvēkiem anālā atvere ir pieskaitāma pie erogēnām zonām. Tūpļa apvidus kairināšana daudzus ne vien uzbudina, bet pat izraisa orgasmu. Tikai nedrīkst aizmirst, ka anālā atvere ir viegli ievainojama, turklāt tā var kļūt par īsu ceļu HIV vīrusa infekcijai.

Traumas: anālā seksa laikā palielinās risks traumēt taisno zarnu, no nobrāzumiem līdz pat pārrāvumiem. Traumas var rasties arī dzimumakta laikā, ja partnera kustības ir ātras vai brutālas. Anālās atveres regulāra traumatizācija var izraisīt vēnu iekaisumu, kas izraisa hemoroīdu veidošanos. Izteiktas anālās atveres traumatizācijas rezultātā var rasties slēdzējmuskuļu plīsums.

Kā mazināt traumu iespēju? - Pirms seksa būtu vēlams 10-15 minūtes pasēdēt siltā vannā ar ūdeni, jo tas atslābina muskuļu saspringumu. - Seksa laikā bagātīgi lieto lubrikantu. - Pdirms dzimumlocekļa ievadīšanas jāveicina anālās atveres slēdzējmuskuļu atslābšana. Būtu ieteicams ieziest anālās atveres rajonu ar lubrikantu, tad lēnām sākt atslābināt anālās atveres ieeju ar pirkstiem vai tam domātām speciālām "rotaļlietām". - Mazākā traumatizācija, lielāks muskuļu atslābums ir tā saucamajā "sunīša" pozā. Šādā pozā partnerim būs vieglāk saudzīgi ievadīt dzimumlocekli.

Inficēšanās Anālais sekss ir ātrākais ceļš uz inficēšanos ar HIV, jo caur ievainojumiem taisnajā zarnā vīruss no spermas visātrāk nonāk asinīs.

Kā izvairīties no inficēšanās ar HIV/STS?

- Anālo seksu piekop tikai ar vienu pastāvīgu partneri, kurš nelieto intravenozās narkotiskās vielas. - Gadījuma seksa laikā izvēlies mazāk riskantu seksa veidu - masturbāciju vai orālo seksu. - Gadījuma sakaros, neatkarīgi no tā, vai partneris ir pazīstams vai nepazīstams, anālā seksa laikā obligāti lieto prezervatīvu!!!

Komentāri (211)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu