Zemenes- sejas maskai un veselībai (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flick

Šoreiz zemeņu laikā kopā ar dabīgās kosmētikas speciālisti Lauru Bāliņu runājām par zemenēm un uzklausīju Lauras ieteikumus, kā šīs ogas izmantot sejas kopšanai un kādu vēl labumu gūt no zemenēm.

 "Zemenes ir bagātas ar vitamīniem -C, B1, B2, kas veicina vielmaiņu šūnās. Zemenes satur visas organismam nepieciešamās minerālvielas -kāliju, nātriju, kalciju, fosforu un dzelzi. Tikai pilnīgi gatavas ogas satur visus vitamīnus un minerālvielas,"saka Laura un dalās zemeņu veselības dzēriena receptē:

"Nepieciešami 500 grami zemeņu, 500 mililitri ūdens, ēdamkarote citrona sulas un cukurs. Zemenes saspaida ar dakšiņu, aplej ar ūdeni, apslaka ar citrona sulu, tad izspiež caur sietiņu, lai sēkliņas un biezumi paliek sietiņā. Pievieno pēc garšas cukuru. Šāda sula lieliski uzlabo kuņģa darbību, mazina smaganu iekaisumus, kā arī piegādā organismam vērtīgus vitamīnus un minerālvielas." Laura stāsta, ka no zemenēm var pagatavot maskas sejas kopšanai. Klāt ogām var likt medu, biezpienu, krējumu un daudz ko citu.

"Pamatā visām maskām izmanto zemeņu sulu, kuru iegūst, saspaidot zemenes un izspiežot tās caur sietiņu," saka Laura un dalās dažās receptēs: "Zemeņu masku maigai, mīkstai ādai var pagatavot šādizemeņu sulā iemērc drāniņu, uzklāj uz sejas, kakla zonas, ļau nožūt apmēram 15minūtes, pēc tam seju noskalo ar remdenu ūdeni. Šāda maska ir ļoti bagāta ar mikroelementiem, tā ir mīkstinoša, nomierinoša, kā arī relaksējoša. Āda kļūst maiga, zīdaina un patīkami gludāka. Ļoti patīkama šī maska ir pirms naktsmiera. Ieteicams pirms šādas maskas notīrīt seju ar skrubi. Jāpiebilst, ka zemeņu sulai ir atvēsinoša, mīkstinoša un arī attīroša iedarbība."

No zemeņu sulas var pagatavot arī sejas masku sausai ādai. Nepieciešama būs tējkarote olīveļļas, ēdamkarote skāba krējuma, trīs ēdamkarotes biezpiena, kā arī 100 grami zemeņu.

"Skābo krējumu un biezpienu sajauc ar olīveļļu, pievieno suliņu no 100 gramiem zemeņu un kārtīgi sajauc. Uzklāj uz sejas, kakla zonas un notur 15 līdz 20 minūtes. Pēc tam noskalo ar tīru remdenu ūdeni. Šī maska ir labi piemērota sausai, problemātiskai ādai, zemenēs esošās taukskābes iedarbosies kā dabīgs pīlings, vitamīni stiprinās šūnas. Maskai ir mitrinošas, nomierinošas un iekaisumu mazinošas īpašības," pamāca Laura un bilst, ka zemeņu maskas nevar lietot cilvēki, kuriem ir alerģija pret šīm ogām, kā arī, ja sejas āda ir kuperoza, ādas asinsvadiņi ir tuvu virsējam slānim. Ja, uzliekot masku, rodas kairinoša, kodīga sajūta, seja nekavējoties jānomazgā ar remdenu, tekošu ūdeni, lai pārtrauktu kairinājumu. "Ar visām šīm maskām var lutināt arī rokas, ja, gatavojot maskas sejai, paliek kas pāri. Rokas būs tikai pateicīgas," smaidot saka Laura un vēl iesaka zemenes lietot ikvienam ikdienā, kamēr tas vien iespējams.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu