Cik jaunām štātītēm mēnesī tērē latviete? (64)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Trešdaļa sieviešu Latvijā savu garderobi papildina reizi 2-3 mēnešos, liecina veiktā iedzīvotāju aptauja. Bet piektā daļa sieviešu jeb 17% kādu jaunu apģērbu iegādājas vidēji reizi mēnesī. Interesanti, ka pēdējā gada laikā 69% sieviešu vidēji mēnesī apģērba iegādei atvēlējušas naudas summu, kas ir nedaudz zem vai virs EUR 50. Tāpat secināts, ka gados jaunas sievietes apģērbu pērk biežāk, savukārt vecākas sievietes apģērbam atļaujas tērēt vairāk.

Zīmīgi, ka 37% aptaujāto sieviešu jaunu apģērbu iegādājas reizi 2-3 mēnešos, kas sakrīt ar jauno sezonālo kolekciju parādīšanos veikalos. Savukārt 17% aptaujāto savu garderobi papildina vismaz reizi mēnesī vai pat biežāk.

Tikai 1% aptaujāto atzīmējušas, ka jaunu apģērbu pērk katru nedēļu.

20% atzīst, ka apģērbu iegādājas vidēji reizi pusgadā.

Biežāka garderobes papildināšana raksturīga gados jaunākām respondentēm, kurām 15-29 gadu vecumā parādās pirmie patstāvīgie vai stabilie ienākumi, kurus pārsvarā var atļauties tērēt savām vajadzībām. Vecumam pieaugot, apģērba iegādes intensitāte samazinās, taču vienlaikus pieaug summas, kuras sievietes par apģērbu tērē vienā iegādes reizē. Jaunākajā vecuma grupā summu virs 50 EUR vienā reizē apģērbam atvēl 9% jauniešu, bet vecuma grupā 30-39 gadi šādu sieviešu īpatsvars sasniedz jau 38%. Sakarības ir vērojamas arī attiecībā uz aptaujāto sieviešu ienākumiem un apģērba iegādes paradumiem – jo augstāki ienākumi, jo retākas iepirkšanās reizes un lielākas vienā iepirkšanās reizē iztērētās summas.

Apmēram piektā daļa aptaujāto apģērba iegādei mēnesī tērē vairāk nekā 50 EUR. 34% jeb trešdaļa sieviešu apģērba iegādei vidēji mēnesī atvēlējušas summu robežās no EUR 20 līdz EUR 50.

Gandrīz tikpat (35%) aptaujāto atzīst, ka drēbēm mēnesī neizdod vairāk par EUR 20.

Lielāko summu mēnesī par apģērbu izdod sievietes vecumā no 20 līdz 29 gadiem – 16%, iegādājoties jaunas drēbes par vismaz EUR 50 mēnesī.

* Elkor iedzīvotāju aptauja veikta sadarbībā ar OMD Snapshots, aptaujājot 503 sievietes vecumā no 15 līdz 74 gadiem no Rīgas, citām Latvijas pilsētām un lauku rajoniem.

Komentāri (64)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu