Apavu zīmols ELĪNA DOBELE startē Kanādas modes tirgū (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: reklāmas materiāls

Martā Toronto modes nedēļas ietvaros norisinājās modes skate World MasterCard Fashion Week, kurā sadarbībā ar kanādiešu modes zīmolu Thomas Bálint tika prezentēti jaunākās kolekcijas apavi no Latvijas apavu zimola ELĪNA DOBELE.

Thomas Balint kolekcijas apģērbi tika papildināti ar ELĪNA DOBELE vīriešu apaviem no gaidāmās rudens/ziemas 2014/2015 kolekcijas.

«Esmu sekojis Elīnas Dobeles darbiem jau no pirmās kolekcijas. Kā veikala īpašnieks un iepircējs es uzskatu, ka viņas dizaina apavi ir unikāli, tajos skaidri redzama viņas arhitektoniskā pieeja. Ar Elīnu Dobeli es iepazinos Void Showroom Parīzē. Mūsu komanda jutās patiesi privileģēta sastapt tik apņēmīgu, neatkarīgu mākslinieci ar mīklainu personību, kas neapšaubāmi atklājas viņas darbos,» stāsta kanādiešu dizainers Thomas Bálint.

Līdzīgi kā ELĪNA DOBELE apavi, kuros apvienots pārdomāts, lakonisks dizains, augstākās kvalitātes materiāli un tradicionāla lēna roku darba apavu izgatavošanas tehnoloģija, Thomas Bálint, radot apģērbus, domā par dizaina ilgtspējību un ražošanas ētiskumu. Tieši tādēļ Thomas Bálint uzaicināja Elīnu Dobeli piedalīties kopējā skatē Toronto modes nedēļas ietvaros, abi zīmoli papildina un izceļ viens otru.

Michael Thomas Bálint jau sešus gadus veiksmīgi strādā dzimtajā pilsētā Toronto, Kanādā. Kaut arī viņš studēja tēlniecību, tomēr izvēlējās kļūt par modes mākslinieku. Tērpu dizaina radīšanas procesā Michael Thomas Bálint gūst pamatu idejām no savām ungāru dzimtas saknēm un vecāsmātes, kura bija tērpu modelētāja un šuvēja. Katrā viņa kolekcijā ir netiešas atsauces tērpos, kuru iedvesma ir vecāsmātes stāsti un 50. - 60. gadu piegrieztnes.

Kanādiešu dizainers ir ieguvis starptautisku atzinību, un viņa zīmola apģērbus tirgo Vācijā, Japānā, ASV un citur. Thomas Bálint pirms diviem gadiem nolēma atvērt konceptuālu veikalu, kurā iespējams iegadāties jauno dizaineru apģērbus, aksesuārus. No janvāra Thomas Bálint veikalā nopērkami arī ELĪNA DOBELE apavi.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu