Interesanti fakti par karē matu griezumu (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Deviņas interesantas lietas par vienu no populārākajiem matu griezumiem - karē jeb bobu, kas bija iemīļots kā Marlēnai Dītrihai divdesmitajos gados, tā Lēdijai Gāgai mūsdienās. Izrādās, visa iedvesma nākusi no slavenās Žannas d`Arkas.

Bobs jeb karē ― tā ir klasika frizūru vidū. Cilvēkiem patīk nēsāt bobu galvenokārt tāpēc, ka izveidotais stils ir vienkāršs, bet ne banāls, īss, bet arvien variējams. Mūsdienās bobu papildina ar visā garumā slīpi veidotu griezumu.

Oriģinālajā boba jeb karē griezumā mati sniedzas līdz zodam, ar skaidri izteiktām kontūrām.

Karē ir viena no populārākajām frizūrām pasaulē, jo to ir viegli izveidot un uzturēt.
  • Karē jeb boba matu griezumu modē ieviesa franču frizieris Antuāns de Parī. Runā, ka viņš iedvesmojies no franču varones Žannas d`Arkas, kuru tajā pašā 1909. gadā iecēla mocekļu kārtā.
  • 1920. gadā gludo, spīdīgo karē griezumu modē ieviesa mēmā kino zvaigzne Luīza Bruksa.

  • Vēl kāds iemesls, kāpēc karē griezums strauji kļuva populārs, bija tā laika frizieru neprašana apieties ar gariem matiem. Arī dzimuma tiesību vienlīdzība darīja savu - īss matu griezums, sarkanas lūpas un cigarete rokās bija tā laika neatkarīgas sievietes simbols!
  • Karē griezuma karaliene arī bija tolaik slavenā dīva Marlēna Dītriha, kura šo griezumu jutekliskāku padarīja ar ieveidotiem matu galiem.
  • Karē griezumu veido pēc sejas formas. Ja jums ir garena seja, jums būtu jāizvēlas pēc iespējas īsāks bobs. Tas palīdzēs koncentrēt skatienu tieši uz seju. Daži paņēmieni padarīs griezumu vieglu un dzīvīgu un neļaus tam bezformīgi nokarāties. Karē ar maigi veidotām līnijām labāk izskatīsies sejai ar izteiktām kontūrām. Apaļa seja labāk izskatās ar garāku boba griezumu un nedaudz lielāku apjomu abās sejas pusēs.
  • Bobs nav īpaši prasīgs attiecībā uz matu struktūru. Bobs izskatīsies satriecoši pat plāniem matiem. Cirtas un nelielas lokas arī ir piemērotas rotaļīgiem bobiem.
Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu