Modes un stila ziņas: sports, hipiju andele, simpozijs (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vasara ir īstais laiks jaunām kolekcijām un notikumu aktualitātēm modes pasaulē!

Liepājas modes svētkos piedalīsies arī Šeila, Baiba Ladiga un veikals «Paviljons»

«Liepājas modes svētku 2014» krāšņajā izrādē «Skaistuma simpozijs» savas kolekcijas demonstrēs arī modes māksliniece Šeila, nesen no sešu gadu radošās darbības Šanhajā atgriezusies Baiba Ladiga, kā arī iecienītais modes un dzīvesveida koncepcijas veikals Rīgā «Paviljons». Atgādinām, ka Liepājas modes svētku ietvaros 30. augustā notiks lekcijas par modes industrijas aktualitātēm, izstāde/pārdošana «Atklājums!» un modes izrāde «Skaistuma simpozijs» Liepājas teātrī. Liepājā Šeila ļausies trakulībām un skatītājus pārsteigs ar saviem košajiem darbiem. Baibas Ladigas veidotās kolekcijas iedvesmas avots ir māja un tās interjers. Pēdējos sešus gadus aizvadot Šanhajā, Baiba Ladiga daudz domājusi par to, kas ir mājas. «Paviljons» ir modes un dzīvesveida koncepcijas veikals Rīgā, kura filozofija ir balstīta uz mazumtirdzniecību, pievēršot uzmanību katras preces unikalitātei un vērtībai.

Puķaino hipiju modes «Andele Mandele» Kalnciema kvartālā

Jau otro gadu Kalnciema kvartālā notiks tematiskā «flower power» hipiju modes andele. 9.augustā no plkst. 10:00 līdz 16:00 Kalnciema kvartāla teritorijā būs vērienīga dāmu garderobju tukšošana un iepirkšanās Flower Power Hippy ANDELEMANDELĒ. Par godu saulainajai vasarai tematiskajā Andele Mandele pasākumā varēs atrast jaunas «pērles» savai garderobei un nevajadzīgās pārdot tālāk. Košas, ziedošas un dzīvespriecīgas kleitas, matu pušķi un citi aksesuāri - nekā drūma, tikai ziedi, psihodēlija un vasara! Noskaņu radīs regejs, sangrija, atspirdzinošas ogu sulas un laiskošanās ābeļdārza pavēnī.

Novembrī Rīgā notiks modes talantu konkursa «Modes injekcija» fināls

Novembrī Rīgā, Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā, notiks modes talantu konkursa «Modes injekcija» fināls. Tā būs prestižākā Lietuvas modes festivāla «Mados infekcija» dalībnieku starptautiskās atlases kārta Latvijā. Konkursa pirmajai atlases kārtai pretendenti aicināti pieteikties līdz 10.septembrim.Pasākuma idejas autors modes mākslinieks un dizainers Bruno Birmanis pastāstīja, ka ik gadu par iespēju piedalīties Lietuvas ietekmīgākajā modes pasākumā «Mados infekcija» cīnās atzītākie un talantīgākie profesionāļi no visas Eiropas. «Atvest šo pasākumu uz Latviju bija mūsu pienākums,» uzsvēra Birmanis. Viņš norādīja, ka Lietuvas kolēģi ilgi lēma, vai rīkot atlases kārtu Latvijā. «Mados infekcijas» vadītāja Sandra Straukaite pastāstīja, ka festivāls meklē profesionālus talantus, nevis komerciāli «glamūrīgus» zīmolus. Festivālu interesē kvalitatīvs dizains. Konkurss «Modes injekcija» būs pirmais filtrs, lai nokļūtu Viļņas modes festivālā.

Foto: Ieva Čīka / LETA

Jaunā H&M sporta kolekcija

«Jaunā H&M sporta kolekcija sievietēm ir moderna un funkcionāla. Mēs iedvesmojāmies no ielu modes, kā arī no sporta aktivitātēm. Šajā sezonā tiek kombinētas rudenīgas krāsas un spilgtāki akcenti enerģiskākam izskatam,» stāsta Petra Smeda, H&M sieviešu Sporta nodaļas dizainere. Kad naktis kļūst garākas, atstarojošās vestes nodrošina drošību, kā arī aizsardzību no vēja un ūdensnecaurlaidību. Atlētiski sporta topi un sporta krūšturi spilgti dzeltenā vai rozā krāsā tiek kombinēti ar T-krekliem, vestēm un legingiem melnās un pelēkās apdrukās, kas lieliski iederas sporta zālē un ir arī no ātri žūstošiem, elpojošiem un ķermeņa formu veidojošiem materiāliem. Vingrošanai un ķermeņa/gara aktivitātēm komforts tiek piedāvāts ar bezvīļu vestēm, un krūštura topi, legingi un šorti raibās apdrukās un strīpās izjūtami kā otra āda.

Marks & Spencer piedāvā jauno Autograph sērijas kolekciju

Jauno britu zīmola Marks & Spencer kolekciju visprecīzāk raksturo elegance, klasika un smilškrāsas toņi. Šosezon par dizaineru galveno iedvesmas avotu kalpojis šķietami vienkāršais ikdienas stils, kas, neskatoties uz salīdzinoši piezemētajiem apģērbu modeļiem, ļauj izcelties pūlī, tādējādi ātri vien kļūstot par modes hitu un ielavoties arī tādu pasaulslavenu zīmolu kā Jil Sander, Christopher Kane, Max Mara un pat Hermés jaunākajās kolekcijās. Šķiet, ka glamūrs un luksusa lietu apjūsmošana pieder pagātnei. Šobrīd vairs nav nepieciešams visu dienu pavadīt uz augstiem papēžiem, lai atstātu labu iespaidu; jaunākā modes tendence ir ērtas, labi pieguļošas drēbes, mēteļi, kas viegli ieskauj ķermeņa siluetu, ērti zempapēžu mokasīni, balts krekls kombinācijā ar džinsiem...


Kristofors Lemers pamet «Hermes»

Franču modes nama «Hermes» radošais direktors Kristofors Lemers izlēmis aiziet no ilggadējā darba, kurā pavadīja savus četrus dzīves gadus. Viņa beidzamā, 2015. gada kolekcija būs vērojama Parīzē 1. oktobrī. «Ar lielu nožēlu jāatzīst, ka pametu šo modes namu, man šis darbs sagādāja lielu baudu kā profesionālā, tā cilvēciski emocionālā jomā. Tomēr mana privātā dzīve prasa vairāk un tagad ir pienācis laiks to izvirzīt priekšplānā,» runā modes pazinējs.

Universāls skaistums – «Duduma Bags»

Katra somiņa ir meistarīgs roku darbs - klasiska elegance un austrumniecisks noslēpums vienlaikus. Māksliniece Gundega Dūduma, virtuozi spēlējoties ar kontrastiem, formu, faktūru un krāsām, katru somiņu interpretē arvien jaunās variācijās, dizainā ievijot ģeometriskus rakstus, simbolus un ziedu motīvus. Dekoratīvi košo rakstu paleti, kas radīta, kombinējot vienkrāsainus un apdrukātus audumus, papildina greznas apdares detaļas - «Swarovski» kristāli, pērles, pušķi, bārkstis, krāšņas spalvas, metāliski elementi. «Duduma Bags» ir lielisks aksesuārs, kas izcili akcentē kopējo tēlu un vienlīdz labi izskatās gan pie vakartērpa, gan kostīma, gan džinsiem un t-krekla.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu