TVNET no Gēteborgas: «Lindex» 60 gadu modes šovu apmeklē pats Gotjē (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dino Soldin

11. septembrī, Gēteborgā, pazīstamā zviedru apģērbu ražotājfirma «Lindex» ar vērienīgām svinībām nosvinēja savu 60. gadadienu. Arī TVNET paviesojās svinīgajā pasākumā, kurā varēja vērot fantastisku modes šovu un pasaulslavenu mākslinieku uzstāšanos. Protams, vakara nagla bija pats modes mākslinieks Žans Pols Gotjē, kurš arī pats bija ieradies noskatīties savas kolekcijas skati.

«Lindex 60» svinību vieta līdz beidzamajam brīdim tika turēta noslēpumā. Kad svinību viesi bija sapulcējušies organizatoru norādītajā vietā, viņus aizveda uz Gēteborgas ostas teritoriju, kur kādā no ostas angāriem pavērās cita pasaule - «Lindex» karaliste. Industriālā vide bija pārtapusi

1600 viesu bija ieradušies, lai novērtētu jauno «Lindex» rudens kolekciju,

kurā ietilpst sieviešu un bērnu apģērbi, apakšveļa, kā arī «LXM», Lindex kolekcija vīriešiem.

Nenoliedzami, visi īpaši gaidīja beidzamo kolekciju, kuras autors ir neviens cits kā Žans Pols Gotjē (Jean Paul Gaultier). Lai gan šī bija noslēdzošā skate - ar to šoreiz sāksim savu fotoreportāžu no Gēteborgas.

Skati atklāja neviens cits kā rudmatainā skaistule, ikoniskā modele Kārena Elsone (Karen Elson). Muzikālo pavadījumu izpildīja šobrīd tik populārā grupa «Icona Pop».

Skatē varējām redzēt ari 82 gadus veco modeli, kura ir pasaulē vecākā šī amata pārstāve - Karmena Dell'Orefice

(Carmen Dell’Orefice).

Foto: Dino Soldin

Žana Pola Gotjē Lindex kolekcijā ir sieviešu un bērnu apģērbi, apakšveļa un aksesuāri. Kolekcijā redzamas ne vien apdrukas, bet arī izsmalcinātas detaļas, piemēram, rāvējslēdzēji un klasiskais konusveida siluets, kas ir raksturīgs nevienam citam kā Madonnai.

«Kolekcija ir neliela garderobe, ko

esmu radījis ar sev raksturīgajiem kodeksiem, tos interpretējot jaunā veidolā.

Tajā vērojamas gan klasiskās jūrnieku svītras, gan grafiskas apdrukas. Dažos apģērbos tās kombinētas ar manu iecienīto tetovējuma apdruku,» saka Žans Pols Gotjē.

Jau divpadsmito gadu Lindex iesaistās cīņā pret krūts vēzi. Šogad cīņai ar krūts vēzi tiks ziedoti 10% no Žana Pola Gotjē Lindex kolekcijas pārdošanas cenas.

«Ir brīnišķīgi un aizraujoši radīt kolekciju, kurā tiek atklāti mani kodeksi priekš Lindex, vienlaikus piedaloties cīņā pret krūts vēzi. Uzskatu, ka esam lieliski apvienojuši šos elementus. Kolekcija ir spilgta, eleganta un spēcīga — gluži kā Lindex sieviete,» saka Žans Pols Gotjē.

Ielūkojies foto un izbaudi!

Protams, kā jau dzīvi un skaistu lietu mīlošam modes dizainerim pienākas -

pēc skates, Pols Gotjē arī apmeklēja afterparty ballīti.
Foto: Dino Soldin
Foto: Dino Soldin

Drīzumā skaties TVNET arī pārējo «Lindex» kolekcijas šovu un stilīgos ballītes viesus!

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu