RFM pirmoreiz pasniegs balvas 10 nominācijās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šī gada centrālajā Latvijas modes notikumā «Riga Fashion Mood», kas notiks 1. un 2. oktobrī jaunatvērtajā koncertzālē «Rīga», tiks pasniegtas balvas 10 nominācijās. Tās izvirzītas par godu 10. festivālam «Riga Fashion Mood», lai atskatītos un novērtētu Latvijas modes dizaineru industrijas izaugsmi pēdējo 4 gadu laikā un izteiktu atzinību tās galvenajiem virzītājiem – modes dizaineriem.

«Riga Fashion Mood» (RFM) ir bijis kā pozitīvs sprādziens Latvijas modes indsutrijai – satricinājis to, radot augsni attīstībai; pēdējo četru gadu laikā vairāk nekā 150 kolekcijas izrādījuši aptuveni 50 zīmoli, dizaineri un mākslinieki. RFM plašai auditorijai sevi pietiekuši jaunie modes talanti, piemēram, Reinis Ratnieks, Zane Poriete, Arvils Linde un citi. Tieši RFM pirmās skates ir notikušas šobrīd populārajiem un strauji augošajiem zīmoliem – «Cinnamons Atelier», «Recycled», «Nolo», «I’m Your Shirt», «NINA». Plašākai publikai atklāti jau tik iemīlētie bērnu zīmoli – «Aristocrat Kids», «Leny Tomy Factory» un «Hebe». Ar RFM atbalstu Latvijas mode tikusi izvesta ne vien ārpus Rīgas, bet arī Latvijas – festivāls noticis Rīgā, Maskavā, Jūrmalā un Ventspīlī.

Lai novērtētu Latvijas modes industrijas attīstību, Riga Fashion Mood 10. jubilejas svētkos tiks pasniegtas balvas nominācijās: «Jaunais talants», «Vērtīgākais zīmols pieaugušajiem», «Vērtīgākais zīmols bērniem», «Ambiciozākais zīmols», «Komerciālā veiksme», «Jaunības maksimālisms», «Zīmola izaugsme», «Zīmola briedums», «Fašionista» un «Supermodele». Katras nominācijas uzvarētājs saņems Eindhovenas dizaina akadēmijas absolventa Mārča Ziemiņa īpaši gatavoto balvu.

««Riga Fashion Mood» ir neatgriezeniski mainījis Latvijas modes vidi un industriju. Tas spējis uzskatāmi demonstrēt Latvijas modes zīmolu dažādību un lauzt stereotipu par Latvijas modi kā kaut ko ārkārtīgi dārgu un «parastajam» cilvēkam nepieejamu. Lielā mērā tas izdevies, pateicoties tam, ka māksliniekiem visas Riga Fashion Mood izrādītās kolekcijas pēc skatēm ir iespējams realizēt konceptveikalos «Taste Latvia». Tieši šī kolekciju realizēšanas iespējas nodrošināšana ir agrākā vājā punkta pārvēršana stiprajā, kas veicinājis arī Latvijas dizaineru modes industrijas izrāvienu – 2011.gadā viena mēneša apgrozījums vienā tirdzniecības vietā bija mazāks par dienas apgrozījumu šodien. Latvijas dizaineru modes valkātāji jau ir tūkstošos,» saka Latvijas Modes palātas vadītāja Dita Danosa.

Rudens Riga Fashion Mood abus vakarus norisināsies jaunatvērtajā koncertzālē «Rīga», kas atrodas Zinātņu akadēmijas ēkā, Akadēmijas laukumā 1. Pasākums sāksies plkst. 19:30, un to iespējams apmeklēt ikvienam interesentam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu