Ibērs de Živenšī: Mūsdienu mode ir vulgāra

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Slavenais franču modes dizainers Ibērs de Živenšī mūsdienu modi uzskata par vulgāru, salīdzinot ar iepriekšējiem gadu desmitiem.

87 gadus vecais dizainers 1952. gadā dibināja modes namu «Givenchy». Viņš savulaik izveidojis lielāko daļu no kino leģendas Odrijas Hepbernas profesionālās un personīgās garderobes.

Viņš nopēlis mūsdienu modes industriju, jo dizaineri izdodot jaunas kolekcijas pārāk straujā tempā. «Modei vajadzētu attīstīties lēni un bez revolūcijām. Tikai tad kleita būs mīlēta un kalpos ilgi,» modes veterāns sacīja intervijā Spānijas ziņu aģentūrai EFE. «Es negribu lielīties, taču, aplūkojot fotogrāfijas no manām dizainera dienām, ir redzams, ka tās nav tik tālu atsvešinājušās no modes.»

Živenšī salīdzināja aizgājušo gadu desmitu modi ar 40. gadu mākslinieci un sabiedrības dāmu Elsu Skjaparelli. «Viņai piemita laba gaume, un viņa nebija vulgāra pat tad,

ja cepures vietā valkāja kurpi vai kleitai pievilka krāsotu omāru.

Tas bija šiki, un drēbes izskatījās valkājamas. Tagad tā vairs nav,» uzskata dizainers.

Živenšī pazīstams ar to, ka radīja ikdienā valkājamu apģērbu. «Ja man viss būtu jāsāk no sākuma, es darītu visu to pašu. Ikdienas apģērbs ir nākotne,» viņš norāda. «Kliente var iegādāties divas vai trīs lietas un kombinēt tās, kā vien vēlas.»

1995.gadā Živenšī aizgāja no galvenā dizainera amata paša dibinātajā modes namā. Laika gaitā nomainījušies vairāki dizaineri, no kuriem pēdējais ir 2005.gadā ieceltais itālis Rikardo Tiši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu