Dusi saldi, modes karali Oskar de la Renta! (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter.com

Mūsu pasauli 82 gadu vecumā pametis viens no talantīgākajiem modes guru, vakarkleitu karalis - ASV modes mākslinieks Oskars de la Renta.

Foto: twitter.com

De la Renta dzimis 1932.gadā Dominikānas Republikā. Sākotnēji Oskars bija izlēmis studēt glezniecību, taču drīzumā viņā pamodusies interese par modi un viņš kļuva par Spānijas dizainera Kristobala Balensjagas mācekli.

Tomēr lielo

slavu Oskars piedzīvoja 60. gadu sākumā, kad pirmā lēdija Žaklīna Kenedija bieži sabiedrībā bija redzama viņa tērpos.

Dažus gadus vēlāk viņš izveidoja savu modes namu. Kopš tā brīža viņš kļuva par zvaigžņu mīluli - ja esi pasaules atzīta slavenība, tavā skapī ir jābūt de la Rentas vakarkleitai!

Viņš saņēmis Amerikas Modes mākslinieku padomes godalgu par sasniegumiem mūža garumā.

Pasaule spilgti atceras modes mākslinieka

trāpīgāko ieteikumu sievietēm - nes tērpu tā, it kā aiz tevis ietu trīs vīrieši!

Oskars de le Renta pēdējo reizi savu kolekciju izrādīja nesen notikušajā Ņujorkas modes nedēļā.

Oskars de la Renta bija īpaši iemīļots slavenību vidū, jo bieži darināja sarkanā paklāja tērpus un kāzu kleitas. Viena no pēdējām līgavas kleitām bija Amalas Klūnijas kāzu tērps.

Modes mākslinieks katru sievieti spēja pārveidot par dievieti. Pat ja dabasmāte bija kādai bijusi dāsnāka auguma formu ziņā, Oskars radīja tērpu, kas neļauj acis atraut. Piemēram, TV dīvas Opras Vinfrijas kleita...

Daudzas slavenības skumst pēc skaisto vakarkleitu burvja!

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu