Modes ziņas: ziemas saulesbrilles, kāzu šovrūms, RFW, grāmatžurnāls

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Īsi pirms svarīgās modes nedēļas apkopojām aktuālākās modes un stila ziņas!

Rīgā tiks atklāts Katya Katya Shehurina kāzu un vakarkleitu šovrūms

Līdz ar novembra sākumu modes zīmola Katya Katya Shehurina cienītājiem būs iespēja pielaikot un iegādāties kāzu un vakarkleitas zīmola jaunatvērtajā šovrūmā Rīgā, kas atradīsies blakus dizaineres darba studijai Rūpniecības ielā 19. Apmeklēt šovrūmu būs iespējams pēc iepriekšējā pieraksta divas reizes nedēļā – pirmdienās un ceturtdienās no plkst. 10.00 līdz 19.00. Lai apmeklētu studiju, nepieciešams iepriekš paziņot par ierašanās laiku, nosūtot ziņu uz e-pastu katya@shehurina.com vai piezvanot pa tālr. 25981731. Šovrūmā pastāvīgi būs pieejamas divas kolekcijas – vakarkleitu sezonas kolekcija un kāzu kleitu kolekcija, ko dizainere rada reizi gadā, kā arī populārākie tērpi no iepriekšējām kolekcijām. Jauna 2015. gada pavasara-vasaras sezonas kolekcija būs pieejama šovrūmā uzreiz pēc skates Rīgas modes nedēļā 31. oktobrī.

Jaunās special edition saulesbrilles rudens/ziemas sezonai

2014./2015. gada rudens/ziemas sezonai Jimmy Choo piedāvā ESTELLE - special edition saulesbriļļu modeli, ko iedvesmojusi iekāre, alkas, kaisle, romantika un ilūzijas - visas Jimmy Choo 2014. gada rudens/ziemas kolekcijas nepārprotami uzburtās emocijas. Eksperimentējot ar jaunām proporcijām, ESTELLE saulesbrilles grezno dārgakmeņiem līdzīga faktūra, kas iestrādāta metāla briļļu ietvaros, ko raksturo asi iegriezumi un izliekti apjomi. Unikālais mežģīņu izšuvuma efekts ir uzdrukāts uz kristālam līdzīgā acetāta, ko akcentē īpaši plāns, caurspīdīgs metāla slānis, kas ietver acis.

«Riga Fashion Week» programma

No 28.oktobra līdz 1.novembrim Rīgā notiks 21. Rīgas Modes nedēļa. Iepazīsties ar programmu jau tagad!


RFW PROGRAMMA

Agneses Kleinas rudens: izdod grāmatžurnālu

«Ar komandu gandrīz gadu esam strādājuši pie jauna izdevuma – grāmatžurnāla jeb bookazine, kas iznāca 23. oktobrī. Grāmatžurnāls ir paralēli angliski un latviski vienā izdevumā un paredzēts kā vietējai, tā starptautiskai auditorijai. Oktobra vidū, esot Ņujorkā, izmantoju iespēju apmeklēt potenciālos žurnālu veikalus un izstāstīt par savu izdevumu to vadītājiem. Par manu ikdienas sabiedroto kļuva planšetdators – tajā ērti varēju parādīt grāmatžurnālu, tā saturu un dizainu. Turklāt Ņujorkā nebija jānes līdzi salīdzinoši smagais klēpjdators. Būtu izlīdzējusies ar viedtelefonu, taču divas baterijas vienmēr ir labāk nekā viena,» stāsta Agnese.

Kāzu skola 2014

1. novembrī Jaunmoku pilī visas dienas garumā līgavām, līgavaiņiem, vedējiem un citiem interesentiem būs iespēja uzzināt visu svarīgāko, kas jāzina, plānojot un gatavojoties kāzām. No plkst. 11:00 līdz aptuveni 18:00 dažādi savas jomas speciālisti un eksperti satiksies vienkopus, lai pasākuma dalībniekiem sarunu, ieteikumu un padomu veidā sniegtu vērtīgu informāciju, kas noderēs gan tiem, kas kāzas plāno vēl šajā rudenī vai ziemā, gan tiem, kas lielajam notikumam gatavojas uz nākamo gadu. KĀZU SKOLAS idejas autore ir Evija Birkmane, kas aprīļa vidū Tukumā atklājusi SAJŪTU LĀDI jeb skolu visai ģimenei.«Jau no aprīļa vidus piedāvājam Tukumā dažādas nodarbības, seminārus un kursus visai ģimenei. Nu nolēmām sarīkot arī KĀZU SKOLU. Pēc tam, kad abi ar vīru un mūsu vedējiem uzbūrām mūsu īpašo kāzu dienu, esam palīdzējuši vēl arī citiem pāriem kāzu tapšanā. Kāzas ir skaistākie ģimenes svētki! Tādēļ vēlējāmies ar dažādām lietām, ko sapratām, izzinājām un izsecinājām paši, dalīties arī ar citiem! Pieaicinājām lieliskus, radošus, kreatīvus cilvēkus un tapa KĀZU SKOLA 2014.» KĀZU SKOLA 2014 - Jaunmoku pilī 1. novembrī plkst. 11:00-18:00. www.kazuskola.lv.

Lauma Lingerie ārvalstu iepircējiem prezentē 2015./2016. gada rudens-ziemas veļas kolekciju

Vadošais veļas ražotājs Baltijas valstīs,AS Lauma Lingerie, klientiem un franšīzes partneriem no vairāk nekā 10 dažādām pasaules valstīm tradicionāli prezentēja jau 2015./2016. gada rudens-ziemas sezonas kolekciju. Prezentācijas ietvaros tika pieteiktas 56 kolekcijas un vairāk nekā 300 atsevišķi izstrādājumi, kas spilgti iezīmē nākamā gada rudens un ziemas sezonas tendences sieviešu veļas pasaulē. Tāpat arī jau ierastās veļas kolekcijas tika papildinātas ar tehnoloģiskiem un inovatīviem jaunumiem, kas to valkāšanu padara jo sevišķi ērtu un patīkamu, proti, ar lāzeru grieztiem veļas modeļiem, kas ideāli pieguļ ķermeņa aprisēm un var tikt valkāti arī kā virsdrēbes. Būtiski, ka šogad Lauma Lingerie dizaineru komandai ir pievienojušies veseli divi jauni dizaineri no Latvijas, kuri aktīvi strādā pie jaunu tendenču ieviešanas un nemitīgi attīsta daudzveidīgo veļas kolekciju piedāvājumu.

Rīgā atvērts īpaša koncepta «Calvin Klein» veikals

T/c «Galerija Centrs» tika atklāts «Calvin Klein Jeans» konceptveikals. Šis ir pirmais zīmola veikals Latvijā un tikai trešais Eiropā. Veikala atklāšanas pasākuma viesi novērtēja gan moderno kolekciju, gan arī stilīgo veikala interjera dizainu, ko radījis slavenais arhitektu birojs «Vincent Van Duysen Architects». Viens no «Calvin Klein Jeans» konceptveikala trumpjiem ir mūsdienīgais interjers, kurā valda metāliski un brūni toņi ar tumši ziliem elementiem. Kombinācijā ar apgaismojuma konceptuālo izpildījumu interjers rada patīkamu noskaņu un ļauj novērtēt «Calvin Klein» kolekcijas stilu un detaļas. Veikalā pieejami āra, ikdienas un svinību apģērbi, apavi, aksesuāri, pulksteņi un rotaslietas vīriešiem un sievietēm, kā arī klasiskā CK vīriešu apakšveļa. Kā atzinās kāds atklāšanas pasākuma apmeklētājs, «priecājos, ka neesam «apdalīti» – vīriešu apģērbiem ir veltīta tikpat liela veikala daļa kā sieviešu drēbēm». Īpaši lielā klāstā atrodami dažādi džinsu modeļi.

Latviešu zīmols BeCarousell iegūst jaunu identitāti – Dace Bahmann

Dizainere Dace Krieviņa-Bahmane vairākus gadus ir pazīstama kā radošais gars, kas darbojas zem zīmola nosaukuma BeCarousell. Pašlaik zīmols BeCarousell ir nonācis pārmaiņās, tas ieguvis jaunu identitāti, gan vizuālu, gan konceptuālu – Dace Bahmann. Ar jauno zīmola identitāti dizainere startēs gaidāmajā modes notikumā Riga Fashion Week, kur piedalīsies ar jauno apģērbu kolekciju «Snapshot». Lai gan zīmols piedzīvo pārmaiņas, Dace uzsver, ka kolekcijā konceptuālu izmaiņu nav, šī ir turpinājums iepriekšējām. Arī šajā kolekcijā dizainere apvieno karstasinīgo ar ziemeļniecisko un sportisko ar sievišķīgo, radot koķetu un vieglu apģērbu sēriju. «Jaunā kolekcija sajūtu līmenī ir atmiņas, brīža uzplaiksnījumi un spilgti mirkļi. Apģērbu apdruku autore ir māksliniece Liene Podiņa, viņas zīmējumi ir atmiņas no Ņujorkas. Šīs apdrukas kopā ar manu dizainu rada sievišķu lakonismu,» ar jauno kolekciju ir apmierināta Dace. Kolekcijā izmantoti tādi materiāli kā zīds, āda un kokvilna. Dace Krieviņa-Bahmane ir beigusi Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolu, kā arī Latvijas Mākslas akadēmijas modes nodaļu. Latvijas Stila un modes balvas 2012 pasniegšanas ceremonijā dizainere ieguva balvu nominācijā «Gada debija modes jomā» un jau vairākus gadus veiksmīgi iekaro modes tirgu kā Latvijā, tā nu jau arī citās valstīs.

LMA studente Santa Celitāne uzvarējusi starptautiskajā jauno dizaineru konkursā «Salone Satellite World Wide Moscow»

Maskavā, laikmetīgajā izstāžu centrā «Crocus Expo», desmito reizi Itālijas dizaina izstādes «I Saloni WorldWide Moscow» ietvaros norisinājās jauno dizaineru darbu konkurss «SaloneSatellite». Šā gada konkursa akcents bija «Design. Innovation + Craftsmanship»dizains ir inovāciju un amatniecības apvienojums. Konkursā uzvarējusi Latvijas Mākslas akadēmijas studente Santa Celitāne ar darbu «Ribbon Rak». Kopumā no Latvijas Mākslas akadēmijas konkursā piedalījās seši dalībnieki: Karīna Sidorova, konkursa uzvarētāja Santa Celitāne, Anna Pantejeva, Ieva Petkune, Tatjana Davidova un Sanita Mūrmane-Miķelsone.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu