Ar ballīti un pirmo skati sākusies Rīgas modes nedēļa (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis, TVNET

21. Rīgas modes nedēļa norisinās no 28. oktobra līdz 1. novembrim luksusa klases modes centrā Podium un citās vietās Rīgā. Piecus vakarus vairāk nekā divdesmit modes zīmoli no Latvijas un citām valstīm prezentēs savas 2015. gada pavasara/vasaras sezonas kolekcijas.

Starp dalībniekiem redzami gan tādi Latvijas zīmoli, kas jau ir ierakstīti mūsdienu Latvijas modes vēsturē, – Katya Katya Shehurina, Amoralle, Anna Led, Nóló, Narciss, gan strauji augošie pašmāju zīmoli, tādi kā M-Couture, Sin On the Beach, Dace Bahmann (BeCarousell), Skladnova, un patlaban vieni no aktuālākajiem jaunajiem modes zīmoliem Eiropas modē – Marco Grisolia un ASG no Itālijas. Starp pārstāvētajiem žanriem valda liela daudzveidība: gan konceptuālais Latvijas zīmols Keta Gūtmane, gan arī Igaunijas komerciālais zīmols Ivo Nokkolo un daudzi citi. Savukārt dalībnieku palete svārstās no tādiem Latvijas perspektīviem zīmoliem kā Red Salt un QooQoo līdz pat augstās modes zīmoliem Pohjanheimo no Igaunijas un Victoria Gres no Ukrainas, kas strikti ievēro lakonisma pantus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu