Stilīgi un droši: dizaineri rada modīgas atstarojošās vestes!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pašmāju modes zīmols ZIB* pievienojies «Tumšo gājēju glābšanas misijai», ko visā Latvijā īsteno Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), un izstrādājis pirmo atstarojošo vestu kolekciju. To veido pieci dažādi atstarojošo vestu dizaini gan pieaugušajiem, gan bērniem, demonstrējot, ka drošs un gaismu atstarojošs apģērbs var būt arī vizuāli pievilcīga ikdienas garderobes sastāvdaļa.

ZIB* atstarojošās vestes veidotas košos un viegli pamanāmos toņos ar grafiskā rakstā apdrukātām atstarojošām zonām vestes plecu daļā, kā arī platu atstarojošu joslu tās priekšpusē un mugurpusē. Atstarojošie elementi nodrošina, ka vestes valkātājs tumšā laikā uz ceļa būs labi pamanāms, savukārt

oriģinālais vestes dizains kalpos kā lielisks stila elements un papildinās tā īpašnieka koptēlu.

CSDD valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš norāda, ka viens no gājēju argumentiem atstarotāju nelietošanai diennakts tumšajā laikā ir to ne visai pievilcīgais izskats vai ne tik ērtā lietošana: «Apsveicami, ka Latvijas uzņēmēji atsaucas CSDD aicinājumam un ar savām iniciatīvām demonstrē sociāli atbildīgu rīcību, padarot «tumšos» gājējus gaišākus un izskatīgākus! Katrā atstarojošo vestu izdales reidā «gaismas vestēs» ietērpjam vidēji 150 gājējus, kuri bieži norāda, ka vienkārši aizmirsuši atstarotāju, nav iedomājušies uzvilkt vesti vai apģērbu ar atstarojošiem elementiem. Gājējiem jāsaprot, ka atstarojošiem elementiem jākļūst par ikdienas aksesuāru, kas tumšajā laikā glābj dzīvību. Tāpēc aicinām iedzīvotājus apzināties, ka rūpēm par savu drošību ir pieejami arī dažādi radoši risinājumi.»

ZIB* zīmolam jau ir iepriekšēja pieredze atstarojošu apģērbu izstrādē, kas gūta, piedāvājot dažādus no atstarojošas dzijas veidotus adījumus: «Par spīti sabiedrībā dzirdamajai skepsei par atstarotāju lietošanu cilvēki labprāt tos lieto ikdienā, ja vien tiek piedāvāts ērts un pievilcīgs dizaina risinājums. Mūsu adījumi jau vairākus gadus ir iecienīts aksesuārs rudens un ziemas mēnešos. Tādēļ aicinājumu padarīt vizuāli robusto

atstarojošo vesti par stilīgu aksesuāru uztvērām kā interesantu izaicinājumu.

Darba rezultāts priecē, jo košā «gaismas veste» ne vien akcentē koptēlu ikdienā, bet arī, rūpējoties par tuvinieku drošību, var kļūt par ļoti praktisku dāvanu svētkos,» skaidro ZIB zīmola autore Inga Priedīte.
Provizoriskā statistika liecina, ka šogad uz Latvijas ceļiem bojā gājuši jau 56 gājēji, savukārt 771 ievainots. Tāpēc ikviens iedzīvotājs aicināts ne vien pats diennakts tumšajā laikā valkāt gaismu atstarojošu apģērbu, bet rūpēties arī par līdzcilvēku redzamību uz ceļa un glābt viņu dzīvības, dāvinot tuviniekiem, draugiem vai klientiem «gaismas vestes» vai atstarojošu apģērbu.

Lai skaidrotu iedzīvotājiem atstarojošo vestu un atstarojošo elementu izmantošanas nozīmi diennakts tumšajā laikā, CSDD, Satiksmes ministrija un Valsts policija kopā ar partneri – apdrošināšanas sabiedrību ERGO – īsteno satiksmes drošības kampaņu «REDZAMS, TĀTAD DZĪVS!». Tās ietvaros sadarbībā ar organizāciju «Latvijas Samariešu apvienība» un Latvijas Transportlīdzekļu apdrošināšanas biroju visā Latvijā norisinās «Tumšo gājēju glābšanas misija» un reidi, kuros mazturīgie iedzīvotāji saņem vairāk nekā 20 000 «gaismas vestes».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu