Henna topošās māmiņas skaistumam

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.maminuklubs.lv

Gaidību laiks patiesi ir neatkārtojams notikums sievietes dzīvē. Mēs sākam sevi vairāk mīlēt, lutināt, mēs apzināmies, ka mūsos notiek lielas pārvērtības, un gatavojam sevi brīdim, kad satiksimies ar savu mazulīti. Linda ir sava pirmā bērniņa gaidībās un šo laiku izbauda no sirds, iekārtojot istabiņu gaidāmajam bēbītim, kurā ir tapis skaists sienas gleznojums. Kādreiz gatavošanās bērniņa laišanai pasaulē dažādās kultūrās ir izpaudusies dažādi. Viens no veidiem, kā sievietei palīdzēja tuvoties šim maģiskajam notikumam, bija hennas gleznojumi uz viņas ķermeņa.

Konsultē hennas māksliniece Inese Dāvidsone, www.hennaguru.lv.

Tradicionāli hennas vēsturē tieši grūtnieces bijušas tās, kuras apzīmētas, jo grūtniecēm īsi pirms dzemdībām tika zīmēti hennas zīmējumi, mentāli sagatavojot dzemdībām, tīri meditatīvi tas ļāva izjust mieru un gūt saskaņu ar savu ķermeni un pašsajūtu.

Tāpat kādreiz ar hennu tika izdaiļotas līgavas pirms kāzām, jo šie zīmējumi nesa veiksmi gan līgavai, gan līgavainim, patiesībā šī tradīcija joprojām ir dzīva Āzijas valstīs un arī Āfrikā.

Inese pati gatavo hennas pastu zīmēšanai. Tiek

pasūtīts augstvērtīgs hennas pulveris no Pakistānas,

kurš iegūts no hennas koka lapām, un pievienotas tikai dabīgas izejvielas, lai henna būtu droša gan māmiņām, gan bērniem no divarpus gadu vecuma. Hennas pastas gatavošanas process ilgst 24 stundas, tas norit vairākos etapos, tiek pievienota svaigi spiesta citrona sula, medus, miecvielas un ēteriskās eļļas. Taču vienmēr der paturēt prātā – ja vēlamies šādu skaistu hennas zīmējumu, to nevajadzētu veidot ar melno hennu, jo tā satur ķīmiskas vielas un ir alerģijas raisoša, kā arī var radīt ādas iekaisumu. Dabīgā hennas pasta parasti būs ar brūnu vai zaļganu nokrāsu.

Kad zīmējums uzklāts un pasta notīrīta, vēlams 12 stundas šo vietu atstāt sausu, jo ūdens ietekmē zīmējums kļūs gaišāks un turēsies īsāku laiku.

Iedvesmu strādāt ar hennu Inese guvusi Āfrikā, tur viņa sapratusi, ka arī Latvijā sievietēm noteikti varētu patikt rotāties ar hennas zīmējumiem.

Mēs, sievietes, esam enerģētiski spēcīgas būtnes, taču ļoti bieži mēs to neapzināmies.

Mūsu spēks īpaši izpaužas brīdī, kad gaidām mazuli, taču arī ikdienā mēs varam savu spēku stiprināt.

«Lielākoties sievietes kaut ko vēlas, visbiežāk viņas nezina, kas tas būtu,» atklāj hennas māksliniece. «Šobrīd esmu izstrādājusi piecas mandalas, kas paredzētas mīlestībai, veiksmei, attiecībām, izaicinājumam un veselībai. Katrai ceļš iet caur kādu citu virzienu, sievietes ļauj just, kas ir vēlams, ļauju raisīties sajūtai par to, kā vajadzētu būt.»

Hennas zīmējumiem, kas rotā sievietes ķermeni, vienmēr ir dziļāka nozīme, jo katrs raksts sevī slēpj saikni ar Visumu.

Henna ir tā, kas raisa jutekliskumu, rotaļīgumu, sieviete, rotājusies ar hennas zīmējumiem, jūtas sievšķīga, ar hennas zīmējumu palīdzību mēs varam vēlēt sev, ko īpašu. Un noteikti nav labāka laika par to, kad zem sirds nesam bērniņu.

Mīļās māmiņas, lai cik nogurušas vai aizņemtas mēs būtu ikdienā, vienmēr mēģināsim sajust savu sievišķību, savu spēku un mieru, atgriezt sevī ticību tam, ka esam īpašas, jo mēs visas patiesi tādas esam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu