Maigas rokas un skaisti nagi arī ziemā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Šajā aukstajā laikā jūti, ka rokas kļuvušas raupjākas un arī nagi sākuši šķelties? Kādēļ āda tik pēkšņi kļuvusi jūtīga, bet nagi – neveselīgi? To skaidroja skaistumkopšanas speciāliste Andžela Šmediņa, kura ikdienā rūpējas, lai klienšu rokas būtu maigas un nagi – skaisti.

"Roku āda kļūst sausa, raupja un papildus jūtīga un apsārtusi, nagi kļūst trausli, sāk plaisāt un dalīties," tās ir pirmās pazīmes, kuras Andžela novērojusi, veidojot manikīru savām klientēm ziemas laikā, kad rokas tiek nepienācīgi koptas. "Sliktākos gadījumos var parādīties arī zili plankumiņi," piebilda speciāliste.

Galvenais iemesls, kādēļ rokas ziemā kļūst tik jūtīgas, ir ādas un nagu izžūšana. "Tā kā cilvēka ķermenis sastāv aptuveni no 80 procentiem ūdens, tad jebkura strauja temperatūras maiņa ir tūdaļ sajūtama arī uz ādas," sacīja Andžela. Un pasargāt mūsu rokas no tā ir ļoti vienkārši – tikai jāuzvelk cimdi! Tāpēc vienmēr vajag atcerieties uzvilkt cimdus un neiet ārā ar mitrām rokām. Tas ir visiedarbīgākais līdzeklis pret roku ādas izžūšanu ziemā. "Tas attiecas īpaši uz autovadītājiem, jo nereti šķiet, ka atrodoties mašīnā, esi pasargāts no jebkādām klimata svārstībām, taču, kamēr auto nav iesilis, obligāti jābūt rokās cimdiem. Auto stūre sasilst pēdējā un to sasilda tieši mūsu rokas, tādēļ cimdi ir nepieciešami arī vadot automašīnu," piekodināja Andžela.

Bet, ja aukstums ticis klāt rokām, īpaša uzmanība jāpievērš kopjošās kosmētikas izvēlē. "Ziemas laikā ir jālieto tieši roku krēms, nevis losjons, tā ir biežākā kļūda krēma izvēlē. Krēms veic barošanu, bet losjons – mitrināšanu, tāpēc to labāk lietot siltākā periodā," pastāstīja Andžela. Taču arī roku ādai, gluži tāpat kā sejas ādai, ir jāizvēlas atbilstoši krēmi. Piemēram, ja āda ir ļoti sausa, jāizmanto attiecīgi ļoti barojoši krēmi, ja tā ir jūtīga, krēmiem nav ieteicamas smaržvielas un krāsvielas, kas ādu varētu kairināt.

Savukārt nagi gan siltā, gan aukstā laikā jākopj ar nagu krēmiem un nagu stiprinātājiem. "Nagu vīlēšanai ieteiktu lietot kristāla vīlīti, jo tā ir saudzīgāka pret dabīgiem nagiem. Vēl vajadzētu lietot dažādas eļļiņas nagu kopšanai, kas tiem ir speciāli paredzētas. Tās jāiemasē nagu valnīšos. Jo sevišķi šis ieteikums attiecas uz akrila un gēla nagu īpašniecēm, jo eļļiņas lietošana ikdienā palīdzēs ilgāk saglabāt perfektu nagu izskatu," ieteica Andžela. Labākos padomus, protams, sniegs un vispareizāk spēs novērtēt ādas un nagu stāvokli skaistumkopšanas speciālists. Turklāt, piesakoties vizītē, uzzināsi atbilstošāko kopšanas kosmētiku savām rokām un nagiem.

Bet, ja jūtat, ka roku āda kļuvusi īpaši jūtīga, pirmā palīdzība tām ir speciāla roku maska. Tādas var iegādāties veikalos, taču var pagatavot arī pats. Arī skurbi rokām, ko jālieto reizi nedēļā, var pagatavot no ikdienas pārtikā lietojamiem produktiem – lētāk, ērtāk un interesantāk!

Var noderēt

Pašas gatavota maska, ja rokas kļuvušas ļoti sausas: Ūdens peldē sasildi olīveļļu, iemasē to rokās un uzvelc kokvilnas cimdus, tad uzreiz gulēt, ļauj eļļai tavu roku ādu nakts laikā mīkstināt.

Vari izmēģināt arī kartupeļu novārījuma vanniņas – paturi rokas 10 minūtes kartupeļu novārījumā, noskalo un iemasē krēmu, bet šoreiz bez cimdiem.

Pašas gatavots skurbis rokām: Izdzerot ik rīta kafiju, biezumus atstāj, lai vēlāk tos varētu izmantot kā skurbi. Šo procedūru var veikt reizi nedēļā, tas atbrīvos roku ādu no atmirušajām šūnām un ļaus efektīvāk iedarboties barojošajiem līdzekļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu