Arī sejai savs fitness (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Negribi novecot? Vingrini seju! Jaunums Latvijā – fitnesa masāža sejai. Ar ko tā atšķiras no līdz šim zināmās sejas masāžas?

Konsultē: kosmetoloģes Rita Baumane un Ketija Dinsberga

Sejas masāžas plusi Līdz šim pazinām sejas masāžas dažādās tehnikas, un vispirms mazliet par tās plusiem. Kā stāsta salona „Lēdija” kosmētiķe-vizāžiste Ketija Dinsberga, tiek izmantotas dažādas masāžas tehnikas – klasiskā pamatmasāža, limfodrenāža, plastiskā, liftinga, reģenerējošā un citas masāžas. Masāžas veida izvēle atkarīga no konkrētas problēmas, vecuma, sejas tipa un ādas stāvokļa. Sejas masāža uzlabo asins mikrocirkulāciju, stimulē limfas atteci, trenē sejas muskulatūru, veicina reģenerācijas procesu un palīdz piegādāt ādai skābekli, tādējādi uzlabojot ādas tonusu un tvirtumu. Regulāri veicot masāžu pēc 35 gadu vecuma, tiek saglabāts sejas ovāls – seja kļūst dzīvīgāka, uzlabojas ādas krāsa, samazinās poras, tūskainība, mazinās krunciņas un tiek aizkavēta jaunu krunciņu veidošanās. Masāža stimulē kolagēna un elastīna sintēzi, kā arī hialuronskābi, kas organismā sāk samazināties pēc 25 gadu vecuma. Masāža ne tikai uzlabo sejas izskatu, tā mazina arī stresu. No 25 gadu vecuma sejas masāža ieteicama reizi mēnesī vai kursa veidā. No 30–35 gadu vecuma pēc vajadzības (tas atkarīgs no ādas stāvokļa un ģenētikas), nozīme ir regularitātei reizi vai divas reizes mēnesī. Pēc 40 gadu vecuma sejas masāžu iesaka reizi nedēļā.

Fitnesa masāža „rok dziļāk” Šobrīd tiek piedāvāts jaunums – fitnesa masāža sejai. „Wellslim” centra kosmetoloģe Rita Baumane atzīst, ka fitnesa masāža atšķirībā no sejas masāžas, kas lielākoties iedarbojas uz ādu, nodrošina sejas muskulatūras treniņu, līdz ar to uzliek punktiņu uz „i”, lai atmodinātu seju. Bieži vien ar sejas ādas attīrīšanu un mitrināšanu ir par maz, arī sejas masāža darbojas tikai ādas līmenī, tāpēc „jārok dziļāk”, bet dziļāk ir tieši muskuļi. Mēs jau zinām, ka, dodoties uz sporta klubu un fitnesa zāli, ar dažādām fiziskām slodzēm uzlabojam veselības stāvokli un veicam vispārēju organisma nostiprināšanu. Vingrojot mēs nodarbinām vēdera, roku un kāju muskuļus, mūsu iekšējie orgāni funkcionē labāk, līdz ar to uzlabojas arī ādas stāvoklis. Starp citu, līdz šim pazinām fitnesa masāžu ķermenim, kas ir spēcīga, dziļa un nesāpīga muskuļu masāža un lieliski palīdz atjaunot spēkus pēc lielas fiziskas slodzes, uzlabo asinsriti, palīdz izvadīt no organisma pienskābi, uzlabo muskuļu tonusu, lieliski palīdz cīņā ar celulītu un tauku nogulsnēm. Tagad fitness pieejams arī sejai – masāžas laikā tiek vingrināti sejas muskuļi. Parasti mums šķiet, ka ēdot, smaidot, runājot vai dusmojoties nodarbinām sejas muskulatūru, bet tā nav. Sejā muskuļu ir ārkārtīgi daudz un visus, izrādās, mēs nenoslogojam. Vislielākā slodze ir mīmikas muskuļiem ap muti un acīm. Interesanti, ka kairinājums (spilgta gaisma, dusmu objekts utt.) liek noteiktiem mīmikas muskuļiem būt pārslodzē pat vēl brītiņu pēc tam, kad kairinājums jau ir pazudis. Jo mēs nemākam apzināti atslogot sejas muskulatūru... Fitnesa masāžas mērķis ir pavisam vienkāršs – tur, kur muskuļiem ir vislielākā slodze, jāpanāk to atslābināšana, bet tiem muskuļiem, kas „nestrādā”, jāpanāk slodzīte.

4 vingrinājumi, kurus vari veikt pati Sakrusto plaukstas zem zoda un spied zodu pret plaukstām (salonā to dara speciālists). Pretestībai jābūt lielai, bet tā, lai tu spēj izpildīt vingrinājumu. Atbalsti mēli pret aukslējām un virini muti vaļā un ciet. Izpildi daudzas reizes, kamēr nogursti. Šis vingrinājums lieliski palīdz atbrīvoties no dubultzoda. Piepūt abus vaigus un pēc tam it kā pārnes gaisu no viena vaiga uz otru. Vēl var darīt tā – ievelc vaigus maksimāli uz iekšu. Ar šiem vingrinājumiem formējas slaidi vaigi. Vingrinājums acīm – samiedz acis, atbrīvo, samiedz, atbrīvo. Izpildi vairākas reizes. Uzliec plaukstu uz pieres, stingri to piespied un it kā mazliet ar plaukstu nobīdi pieres ādu uz leju. Pēc tam mēģini uzacis un pieri celt uz augšu, bet ar roku spied uz leju. Šādi iespējams izlīdzināt dusmu grumbiņas.

Vairāk lasi žurnāla UNA maija numurā, ieskaties arī www.una.lv!

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu