Ja no saules uz ādas parādās balti plankumi (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No saules uz ādas parādījušies baltas tā kā mazas pumpiņas, kas neaizsauļojas. Vai ir iespējams šos baltos pleķus kaut kā dabūt nost, un kāpēc tādi radušies?

Dr. Sintija Strautiņa–Strēle, kosmētiķe, Starptautiskās CIDESCO Rīgas kosmētikas skolas profesionālās izglītības skolotāja:

"Vai tās ir pumpiņas, kas paceltas virs ādas virsmas, vai tie ir balti ādas plankumiņi, kas neiesauļojas? Svarīgi zināt arī, kur tādas pazīmes ir parādījušās - uz sejas vai ķermeņa. Ja uz ķermeņa parādījušies balti plankumiņi, kas nav pacelti virs ādas virsmas un tiem ir tendence aizvien vairāk palikt - tā varētu būt ādas sēnīšu slimība - Tinea versicolor. Šeit būtu nepieciešami pretsēņu līdzekļi, kurus nozīmēs dermatologs.

Ja Jums parādījušies uz sejas balti sīki veidojumi, līdzīgi putraimiem, - tie ir miliumi - epidermālas tauku cistiņas, kuras likvidējamas, ar sterilu adatiņu virspusēji uzplēšot ādu un to izņemot. To veiks kosmētiķis. Tie var būt arī uz sejas parādījušies slēgtie komedoni, tauku dziedzeru izvadu aizsprostojumi. Tā kā variantu ir daudz, tad labākais ir vērsties pie speciālista, kas šos izsitumus mācēs pazīt un sniegt padomus, kā ar tiem cīnīties."

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu