Garšvielu dziednieciskās īpašības (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Pareizi lietojot garšvielas, ļoti biežos gadījumos varam nevērt vaļā zāļu skapīša durvis, bet izlīdzēties ar augu valsts dabiskajām dziednieciskajām īpašībām. Ikdienā varam sevi uzturēt labā formā, jo sabalansēta garšvielu lietošana katrā maltītē ir efektīva profilakse pret slimībām.

Jums sāp galva? Apēdiet tējkaroti turmerika. Tas var palīdzēt arī pret locītavu sāpēm, jo turmerikam – kurkumai piemīt pretiekaisuma īpašības. Zināms kā organismu attīrošs līdzeklis. Nomierinās iekaisušu kaklu un mazinās klepu.

Ja jūtat, ka esat uz saaukstēsanās robežas, pievienojiet rozmarīnu savām vakariņām. Labi zināms kā pretvīrusu un pretmikrobu līdzeklis. Līdzvērtīgas īpašības piemīt arī oregano.

Ja no rīta vēl jūtat sliktu dūšu vai slimības pazīmes, iedzeriet ingvera tēju. Ingvers tiek ieteikts ari sievietēm, kuras izjūt sliktu dūšu grūtniecības laikā. Ingvera tēja labi palīdz arī pret vēdersāpēm. Mazina gļotu produkciju un iesakāms arī pret locītavu sāpēm.

Pudienās uzvāriet vistas zupu ar čili piparu, kas turpinās cīnīties ar saaukstēšanos un atbrīvos jūsu organismu no gļotām.

Tikpat labs uzmundrinošs līdzeklis laikā, kad jūtat, ka tuvojas iesnas, ir mārrutks.

Anīss var palīdzēt atbrīvot gāzes un novērst gremošanas traucējumus.

Gremošanas sistēmas uzlabošanai palīdzēs arī indijas ķimenes – jeera.

Pēc bagātīgas maltītes vai svētku mielasta pamēģiniet pakošļāt kardamona pāksti. Tas palīdzēs gremošanas sistēmai tikt galā ar grūto uzdevumu. Kardamons atsvaidzina arī elpu un atvēsina prātu un ķermeni.

Jums sāp mugura? Ēdiet kariju. Tajā esošais turmeriks darbojas līdzīgi nesteroīdiem pretiekaisuma līdzekļiem. Karijs ir arī līdzeklis vēža izraisītu saslimšanu profilaksei.

 Ja vēlaties pazemināt savu asinsspiedienu, lietojiet sildošās garšvielas, tādas kā ingvers, muskatrieksts, kanēlis, pipari, kajēnas pipari. Šīs garšvielas veicina asinsriti un rada siltuma sajūtu, vadot asinis no ķermeņa centra uz ādu, tādējādi radot vienmērīgu asins plūsmu, kas nomierina asinsspiedienu.

Lai mazinātu vēlmi pēc saldumiem, lietojiet uzturā kanēli un muskatriekstu.
Kanēlis attīra organismu, veicinot svīšanu. Muskatrieksts zināms kā "smadzeņu toniks" – uzlabo garīgās spējas un iedarbojas uz ķermeni relaksējoši.

Garšvielas ir dievišķa dabas dāvana. Tās mūsu ēdieniem piešķir garšu, uzlabo mūsu libido, spēcina ar antioksidantiem. Tveriet tik ciet ingveru, safrānu, nedaudz čili, ķiplokus, un esiet veselīgi un laimīgi, seksuāli apmierināti un dabas apdāvināti. Kas gan mums vēl ir nepieciešams!

Sadarbībā ar jogas preču veikalu veikalu "RUDRA yogastore"

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu