Mazgāšanas līdzeklis no govs mēsliem (38)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

33 gadus vecā rīdziniece Alīna vairākus gadus bijusi žurnāliste. Kā žurnāliste Alīna apceļojusi pasauli, pirms diviem gadiem jaunā sieviete pirmo reizi devās uz Indiju un kopš tā laika aizrāvusies ar ajūrvēdu. Indijā Alīna sapratusi, ka šajā valstī govs tiek īpaši godāta un viss, kas saistās ar govi, tiek uzskatīts par svētu.

Alīna no govs mēsliem ražo mazgāšanas līdzekli

Alīna: "Ieinteresējos, domāju - varbūt importēsim uz LV? Man kāda ierēdne teica: vai tad Latvijā šāda zelta nav? Es padomāju - nu vispār ir, sākām meklēt gotiņu." Tā Alīna nolēma ražot pati savu unikālo tīrīšanas līdzekli no govs mēsliem. Pirmais solis bija atrast lauku sētu, kur varētu iepirkt govs mēslus.

"Viss ir gandrīz roku darbs, ļoti svarīgi, lai būtu svaigi mēsli, jo pēc ajūrvēdas principiem, ja tie mēsli ir stāvējuši stundu, tie neder turpmākajai lietošanai."

Pirmais solis ir pavisam vienkāršs – Alīnas atrastajā Ogres rajona zemnieku saimniecībā puisis Mārtiņš speciāli atlasa un sagatavo govs mēslus.

Mārtiņš, jaunais zemnieks: "Kad svaigie mēsli ielikti pannā, nesu uz krāsni, lai vairākas stundas ceptu 100 grādu temperatūrā. Ik pēc pusstundas eju maisīt, grozīt visādi, izņemu ārā, apmaisu, apgrozu uz riņķī un lieku atpakaļ nākamo pusstundu. Un tā es visu dienu staigāju apkārt, turpu šurpu, kamēr ir gatavs."

Kad govs mēsli izcepti, tiem pakaļ atbrauc Alīna, lai tos vestu uz Rīgu un ķertos klāt mazgāšanas līdzekļa gatavošanai. Arī šis process ir ļoti vienkāršs un notiek turpat Alīnas dzīvokļa virtuvē.

Žāvētie mēsli tiek sasmalcināti pavisam vienkāršās kafijas dzirnaviņās.

Spainim tīra ūdens nepieciešams pievienot šķipsniņu govs mēslu.

Alīna norāda, ka mazgāšanas līdzeklis „GAVI” ir 100% dabisks un, lai gan tam nav nekādu dezinfekcijas īpašību, tas ir unikāls tīrīšanas līdzeklis. Kolēģi un draugi gan ar nelielu humora devu uztver jauno Alīnas nodarbošanos, bet Alīna ir pilnībā pārliecināta, ka izvēlējusies pareizo ceļu.

Govs Indijā ir svēta lieta un tur pat ir veikali, kur visi produkti ir no govs mēsliem – šampūni, ziepes, krēmi. Ja jau dzīvnieku mēsli ir tik noderīgi - varbūt šāda veida mazgāšanas līdzekļus var gatavot arī no kaķu un suņu mēsliem? Alīna to noliedz.

Alīnas veidoto govs mēslu tīrīšanas līdzekli „GAVI” var nopirkt vairākos Latvijas ajūrvēdas un Indijas preču veikalos, un jaunais produkts ir kļuvis tik populārs un pieprasīts, ka Alīna jau saņēmusi pirmos pasūtījumus no ārzemēm! Un pilnīgi iespējams, jaunā sieviete atklājusi unikālu eksporta preci – varbūt patiešām Alīna pilnīgi pamatoti govs mēslus dēvē par Latvijas zeltu!

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu