Palutiniet savas rokas (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flick

Katru dienu rokas ir pakļautas nelabvēlīgai ārējo apstākļu iedarbībai – gan cieš no mazgāšanas līdzekļos esošās ķīmijas, gan no aukstā laika ziemā. Darot ikdienas darbus, nevajag aizmirst arī par savām rokām.

Smērē rokas ar krēmu pēc katras roku mazgāšanas reizes. Roku krēma tūbiņu vēlams novietot blakus izlietnei vannas istabā un virtuvē, nenāktu par sliktu vienu tūbiņu paņemt līdzi uz darbu.

Ziemā un arī rudenī vienmēr valkā cimdus.

Lieto gumijas cimdus, veicot visus mājas darbus – mazgājot grīdas un traukus, tīrot dārzeņus.

Pēc dārzeņu tīrīšanas vai mazgāšanas vienmēr ierīvē rokas ar citrona sulu, kas teicami noņem netīrumus un izlīdzina ādu.

Pirms gulētiešanas vienmēr sasmērē rokas ar barojošu krēmu rokām. Krēma iedarbība būs spēcīgāka, ja pa nakti rokām uzvilksi frotē vai kokvilnas cimdiņus.

Vismaz reizi nedēļā lieto kādu masku rokām vai peldi. Tās laikā kustini un masē rokas, bet pēc tam iezied ar krēmu. Roku maskas līdzinās siltām kompresēm.

Kartupeļu maska

Sarīvē 2 zaļus kartupeļus ar miziņu, pievieno 50 g piena un 1 tējkaroti olīveļļas.

Olīveļļa palīdz iegūt unikālu medicīnisku efektu. Šī maska īpaši noder iekaisušai un raupjai ādai. Šīs maskas efekts būs lielāks, ja pirms procedūras rokas 2–3 minūtes mērcēsiet siltā ūdenī.

Ābolu maska

Smalki sarīvē ābolu, burkānu un gurķi. Samaisa un masu uzziež uz rokām, tur 15-20 minūtes, nomazgā ar aukstu ūdeni.

Burkānu maska

Sarīvē vienu lielu burkānu, pievieno 1 ēd. k. salda vai skāba krējuma, 1 tējkaroti olīveļļas. Visu samaisa un uzklāj masu uz rokām.

Medus maska

Sajauc 1 ēdamkaroti medus ar olas dzeltenumu, piespiež nedaudz citrona sulas, pielej 1 ēdamkaroti olīveļļas. Masku uzsmērē rokām un tur apmēram 15-20 minūtes, tad noskalo ar tekošu siltu ūdeni.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu