Zaļās tējas diēta

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sxc.hu/araddia

Japāņi uzskata, ka zaļā tēja paildzina cilvēka mūžu, bet ķīnieši, ka tā ir ne tikai vērtīgs produkts, bet var tikt uzskatītas arī par zālēm.

Arī Eiropas dietologi novērtējuši zaļās tējas dziednieciskās īpašības un iesaka tēju lietot sievietēm, kuras cenšas notievēt.Zaļās tējas diēta patiks tām daiļajām būtnēm, kuras dažādās diētas nav iecienījušas to vienveidīgā uztura dēļ. Ja esat nolēmusi notievēt ar zaļās tējas diētas palīdzību, tad uzturā atļauto produktu klāsts būs samērā plašs. No uztura nāksies izslēgt tikai miltu un pārmērīgi treknus produktus, saldumus un rafinēto cukuru.

Viens no būtiskākajiem diētas nosacījumiem - dienas laikā izdzert ne mazāk par litru zaļās tējas (vēlams augstas kvalitātes). Slāpes papildus varat remdēt ar tīru dzeramo ūdeni. Vasarā, ja nevēlaties dzert karstu zaļo tēju, varat to atdzesēt ar ledus gabaliņiem.

Zaļās tējas diētas laikā varat ēst augļus, dārzeņus, ogas, ne sevišķi treknu gaļu, zivis, olas, piena produktus. Atturieties no sāls lietošanas.

Ja vēlaties kādu saldumiņu, tad varat uzturā lietot medu vai saldus augļus.

Reizi divās dienās varat ēst vārītus brūnos rīsus.

Ja vēlaties, lai diētas laikā svars zustu dinamiskāk, tad nāksies ierobežot uzturā izmantojamo produktu daudzumu. Tomēr badoties nevajadzētu.

Ievērojiet pamatnoteikumus, kas attiecas par ūdens un tējas lietošanu. Neuzņemiet šķidrumu ēdienreižu laikā; nedzeriet apmēram 30 min pēc augļu ēšanas.

Zaļās tējas diēta var ilgt līdz vienam mēnesim. Pirmajās divās nedēļās svaru zaudēsiet dinamiskāk, bet pēc tam tas samazināsies lēnāk. Tas ir normāli, jo pirmajā etapā no organisma tiks izvadītas arī dažādas šlakvielas.

Zaļās tējas diēta ļaus ne tikai notievēt, bet arī attīrīt zarnu traktu un aknas.

Jebkurā gadījumā zaļā tēja tonizēs organismu un dāvās jums papildus enerģiju. Rietumu zinātnieki atklājuši, ka pāris tasītes zaļās tējas ir lielisks profilaktiskais līdzeklis pret dažādām sirs un asinsvadu slimībām. Antioksidanti, kas atrodas zaļajā tējā stiprina imunitāti. Varbūt pienācis laiks beidzot pārtraukt lietot kafiju?

Kā pareizi pagatavot zaļo tēju? Atcerieties, ka optimālajai ūdens temperatūrai ar kuru pārlejat tējas lapiņas jābūt 82 - 88 °C.

Augstāka ūdens temperatūra iznīcinās vitamīnus un sabojās tējas garšu.

Uzmanību! Zaļā tēja uzmanīgi jālieto cilvēkiem, kuri sirgst ar podagru, artrītu, reimatismu. Kofeīns, kas atrodas zaļajā tējā, lielos daudzumos var izsaukt komplikācijas cilvēkiem, kuri jau saslimuši ar dažādām sirds slimībām. Zaļo tēju nevajadzētu lietoto grūtniecēm un māmiņām, kuras mazuļus baro ar krūti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu