Latvijā dienā tiek veikti 27 aborti (126)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr / mpilote

Lai ierobežotu abortu skaitu Latvijā, kas patlaban ir aptuveni 27 mākslīgie aborti dienā, kā arī izglītotu cilvēkus šajā jautājumā, līdz 14.oktobrim Latvijā norisināsies kampaņa «Par dzīvību», šodien kampaņas atklāšanā žurnālistiem pastāstīja viens no iniciatoriem un kampaņas rīkotājs Jānis Pļaviņš.

«Kampaņas mērķis ir palīdzēt mazajiem cilvēkiem, kas vēl ir mātes vēderā, ģimenēm, kuras šaubās par savu izvēli, kā arī palīdzēt mātēm, kuras jau reiz ir pieņēmušas izvēli veikt abortu,» sacīja Pļaviņš. «Tāpat ar šo kampaņu vēlamies palīdzēt arī savai valstij, jo Latvijas iedzīvotāju skaits sarūk,» izteicās kampaņas rīkotājs.

Aktīvists apgalvoja, ka kampaņas mērķis nav panākt abortu aizliegumu, taču tā būs vērsta uz sabiedrības vērtību maiņu un izglītošanu, liekot apzināties, ka dzīvība rodas bērna ieņemšanas brīdī.

Kā norādīja kampaņas patronese, sešu bērnu māte Una Gavare, veicot mākslīgos abortus, kopš neatkarības atjaunošanas Latvija ir zaudējusi aptuveni 372 000 dzīvību. «Sievietes šajā jautājumā nav vienīgās atbildīgās. Tāds ir arī tēvs, ģimene, apkārtējie cilvēki un dažādi apstākļi, kas noved līdz tādam solim kā aborts. Arī valsts politika,» sacīja Gavare.

Kampaņas rīkotāji uzsvēra, ka šaubu gadījumā palīdzību ir iespējams rast ikvienā no krīžu centriem, kā arī zvanot uz konsultatīvajiem tālruņiem 67227033, 26485653 (LMT) vai 22083263 («Bite»). Informācija pieejama arī kampaņas mājaslapā «www.pardzivibu.lv».

Pļaviņš piebilda, ka ikviens, kurš vēlas atbalstīt kampaņu, var pievienoties krīzes centra konsultantu pulkam, pastāstīt par savu pieredzi, atbalstīt slimos bērnus un invalīdus vai arī adoptēt kādu no bērnunamos mītošajiem bērniem.

Sākot kampaņu, šodien Rīgā, pie viesnīcas «Hotel de Rome», tika atklāta instalācija «Par dzīvību», kurā attēlotas 27 bērnu figūriņas. Katru figūriņu papildina īss stāsts par to, kālab vecāki ir izlēmuši par labu abortam, ne dzīvības saglabāšanai. Toties līdz oktobra vidum Rīgā paredzētas trīs konferences, izstāde un citi izglītojoši pasākumi.

Ap 15.septembri iepretim Ministru kabinetam, pie Rīgas Kongresu nama un Vērmanes dārzā plānots izvietot informatīvās teltis, bet 16.septembrī notiks atvērto durvju diena krīzes grūtniecības centros.

Tikmēr no 20.septembra līdz 27.septembrim ginekologiem tiks izdalīti materiāli, ko nodot savām pacientēm, 12.oktobrī notiks ginekologu konference «Naprotehnoloģija un sievietes auglība», kā arī juristu konference «Vai ikvienam ir tiesības uz dzīvību?». Kampaņa noslēgsies 14.oktobrī ar koncertu un uzrunām Jāņa baznīcā, Rīgā.

Kā pastāstīja Pļaviņš, galvenais iemesls, kālab topošie vecāki izvēlas veikt abortu, ir tas, ka it visur pastiprināti tiek propagandēts komforts, bet bērns nav komforts, tas ir pienākums. «Mēs nemākam prieku un laimi saņemt no pienākuma pildīšanas, bet gan no izklaidēm. Ja nevar tā rast laimi, kālab vajag bērnus?» retoriski vaicā kampaņas rīkotājs, norādot, ka savas bažas par komfortu nepieciešams atstāt otrajā vietā.

Kampaņā «Par dzīvību» apvienojušās vairākas nevalstiskās organizācijas un tādi sabiedrībā pazīstami cilvēki kā mūziķis Goran Gora, aktrise Olga Dreģe, kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis, televīzija seja Elīna Doļģe, modes eksperte Maija Silova, raidījumu vadītāja Anna Rozīte, arhibīskaps Jānis Vanags un metropolīts Zbigņevs Stankevičs.

Komentāri (126)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu