Bez maksas vakcīnas pret gripu var saņemt arī vecie cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No šodienas bez maksas vakcīnas pret gripu var saņemt arī iedzīvotāji, kas vecāki par 65 gadiem; turpināsies arī bērnu vakcinācija.

Patlaban Latvijā ir aptuveni 20 000 vakcīnu. Vēl 201 300 vakcīnu paredzēts piegādāt līdz šīs nedēļas beigām vai nākamās nedēļas sākumā.

Veselības ministrs Gundars Bērziņš (TP) pieļauj, ka dažviet vakcīnu krājumi varētu beigties, pirms tiek atvestas jaunas vakcīnas. Ministrs aicina cilvēkus nesatraukties, jo vakcīnas tuvākajā laikā noteikti tiks piegādātas un tās varēs saņemt visi bērni un vecie cilvēki, kas to vēlas.

Lai potes saņemtu visi, kas to vēlas, plānots pagarināt vakcinācijas kampaņu. Sākotnēji vakcinēšanu bija plānots veikt līdz 20.decembrim.

Epidemioloģiskā situācija valstī ļauj pagarināt termiņu, jo pagaidām gripa vēl neizplatās, aģentūrai LETA sacīja veselības ministrs.

Jau ziņots, ka līdz šim Latvijā laboratoriski apstiprināts tikai viens gripas saslimšanas gadījums. Sabiedrības veselības aģentūras speciālisti prognozē, ka līdz gada beigām valstī tiks reģistrēti tikai atsevišķi gripas gadījumi, bet infekcija straujāk izplatīsies jaunā gada sākumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu