Skaistas un veselas lūpas arī ziemā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Sasprēgājušas lūpas ziemā rada raizes daudziem. Tās ir sāpīgas un jutīgas un, protams, neizdaiļo sievietes izskatu. Ziemas laikā lūpām pāri dara ne vien aukstums, bet arī apkures radītais karstais un sausais gaiss iekštelpās. Daži padomi, lai novērstu šo problēmu.

Smērē uz tām jebkādu dabisko eļļu – olīveļļu, saulespuķu vai rapšu eļļu utt. Eļļa satur E vitamīnu, kas ir spēcīgs antioksidants.

Izejot laukā un arī iekštelpās regulāri jālieto higiēniskās lūpu krāsas vai spīdums.

Izvairies no lūpu laizīšanas.

Lieto lūpu balzamu, kas tās mitrina un aizsargā.

Neaizmirsti par gaisa mitrinātāju. Apkures laikā gaiss ir jāmitrina, citādi no rīta piecelsies ar sausām lūpām, kas, plaši atverot muti, var sākt plaisāt. Kā gaisa mitrinātāju mierīgi vari izmantot arī vienkārši atvērtu ūdens burku. Novieto to netālu no radiatora, lai ūdens sāk iztvaikot.

Dienas laikā neaizmirsti dzert daudz ūdens. Sausa āda un lūpas var liecināt par šķidruma trūkumu organismā.

Šī sviests var būt palīgs cīņā ar sasprēgājušām lūpām, tas satur A, E un F vitamīnu un tādēļ palīdzēs maksimāli ātri sadziedēt sasprēgājušas lūpas. Arī vienkārši mājās izkausēts sviests būs lielisks līdzeklis, kas mitrinās un mīkstinās lūpas un novērsīs lūpu sprēgāšanu.

Rozes palīdz iegūt labi mitrinātas un maigas lūpas. Pāris stundas pamērcē rožu ziedlapiņas pienā, sablenderē kopā. Iegūto masku jātur uz lūpām 5–10 minūtes.

Pagatavo lūpām masku no krējuma un pāris pilieniem biešu vai granātābolu sulas.

Alvejas sula palīdzēs dziedēt sasprēgājušas lūpas.

Medū esošie cukura kristāli palīdz lūpām ātrāk sadzīt un iegūt veselīgu toni. Medum var pievienot pāris pilienus citronu sulas.

Paberzējot lūpas ar svaiga gurķa šķēli, tās daudz ātrāk iegūs iepriekšējo izskatu.

Lūpas atspoguļo vispārējo organisma stāvokli. Ja tās sprēgā pārāk bieži un it kā bez redzama iemesla, iespējams, nav pietiekoši sabalansēts uzturs un trūkst vitamīnu. Ja nekādi līdzekļi nelīdz, jāvēršas pie ārsta, jo sasprēgājušas lūpas var liecināt par kādu iekšēju saslimšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu