Arbūzu diēta: gardi un veselīgi! (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr

Arbūzs ir ne vien gards, bet arī noderīgs mūsu ķermeņa veselībai, ja vēlamies attīrīties un atbrīvoties no liekā šķidruma organismā. Arī lieki kilogrami zudīs!

Arbūzā ir vitamīni B1, B2, C, PP, A provitamīns, dažādi mikroelementi – izcili daudz kālija un dzelzs, kā arī kalcijs, magnijs, niķelis; pektīni, šķiedrvielas.

Milzu oga satur arī sievietēm tik svarīgo folijskābi

- 200 gramu arbūza mīkstuma satur diennakts folijskābes normu.

Arbūzs sastāv no ūdens (līdz 80 procentiem no augļa masas), fruktozes, mikroelementiem un augu šūnām - tā enerģētiskā vērtība uz 100 g ir vien 40 kalorijas. Līdz ar to arbūzs lieliski novērš bada sajūtu un ātri uzsūcas organismā. Arbūzos ir arī daudz šķiedrvielu, kas līdzīgi birstes sariem iztīra mūsu zarnas, uzlabojot gremošanas sistēmu. Arbūzs neitralizē pārlieku skābo vidi, ko rada tādi pārtikas produkti kā maize, gaļa, olas un zivis.

Tā urīndzenošā īpašība ir lielisks līdzeklis pret tūsku, tomēr tas var izvadīt arī kāliju un nātriju, tāpēc ļaudīm, kuri sirgst ar sirds-asinsvadu slimībām, ar arbūzu diētu nevajadzētu aizrauties.

Arbūzu dienā var apēst ne vairāk par 2 kg!

Ja nav nekādu komplikāciju, tad piecas dienas lieto tikai arbūzus. Nepieciešamo dienas devu aprēķina šādi:

Alina Iancu
Alina Iancu Foto: Flickr

Pēc 5 dienu arbūzu diētas ieteicams 10 dienas ievērot šādu ēšanas režīmu:

  • brokastis - nesaldināta auzu pārslu putra
  • pusdienas - zivs, gaļa vai mājputnu gaļa un dārzeņu salāti bez treknām piedevām (majonēzes, krējuma utt.)
  • vakariņas - arbūzs (porcijas lielumu aprēķina: 0,5 kg arbūza mīkstuma uz 30 kg ķermeņa masas, piemēram, ja svars ir 60 kg, tad 1 kg arbūza mīkstuma).

Ja arī tev ir arbūzu diētas pieredze - lūdzu padalies!

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu