10 iemesli, kāpēc būtu jāēd gurķi! (27)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Highways Agency

Gurķi ir ceturtie visplašāk audzētie dārzeņi pasaulē. Un ne velti, jo gurķi ir ne tikai gardi, bet arī ļoti veselīgi! Starp citu, vai zināji, ka arī lielisks līdzeklis pret paģirām?

1. Gurķi lieliski rehidrē organismu

...jeb to pietiekami spēj apgādāt ar ūdeni. Ja ikdienā tev piemirstas dzert daudz ūdens, pusdienās apēd svaigu gurķi, kura sastāvā ir 97% ūdens.

2. Gurķi izvada toksīnus

Gurķis darbojas kā lielisks detoksikācijas līdzeklis. pierādīts, ka tas spēj arī izšķīdināt akmeņus nierēs. Ekstraktvielu pārbagātības dēļ

gurķis tiek uzskatīts par vienu no efektīvākajiem asins tīrītājiem.

3. Gurķi kā vitamīnu avots

Gurķi nodrošina ikdienas vitamīnu devu. A, B un C vitamīns spēs nodrošināt stabilu imūnsistēmu un sniegs vēlamo enerģiju.

4. Gurķis diētām

Ja vēlies ievērot diētu, tad gurķis taps par tavu labāko sabiedroto. Gurķī ir ne vien daudz ūdens, bet arī ļoti, ļoti maz kaloriju.

100 g gurķu satur tikai 14 kkal!

5. Gurķis košļāšanai

Izrādās, ēdot kraukšķīgo gurķi, mēs ļoti aktīvi nodarbinām žokļus. Košļāšana ir aktīva, kas nozīmē aktīvu asinsriti.

6. Gurķis uz acīm

Sena omīšu recepte, kuru novērtēs mūžīgi. Auksts gurķis tik tiešām noņem pietūkumu un mitrina ādu ap acīm.

7. Gurķu īpašais sastāvs

Gurķi satur ne tikai 97% ūdens, bet arī daudz organismam nozīmīgu vielu un mikroelementu: šķiedrvielas, kāliju, nātriju, kalciju, fosforu un hloru.

8. Gurķu sula

Gurķu sula uzlabo apetīti, stiprina nervu sistēmu, sirdi, locītavas, zobus, normalizē arteriālo asinsspiedienu, ārstē reimatismu, aterosklerozi, uzlabo atmiņu un sejas ādu. Gurķu sula ir teicams urīndzenošs līdzeklis, tā palīdz atjaunot spēkus.

Dienā var lietot līdz 100 ml svaigas gurķu sulas.

9. Gurķis ir lielisks līdzeklis pret paģirām!

Ja esi aizballējusies un zini, ka rītdiena pienāks ar galvassāpēm, tad pirms došanās gulēt apēd svaigu gurķi. Tad noteikti paģiras būs vieglākas.

10. Gurķis atsvaidzina elpu

Gurķis lieliski atsvaidzina elpu: paņem mutē svaiga gurķa šķēli un piespied to ar mēli pie aukslējām. Pēc 30 sekundēm elpa būs ievērojami uzlabojusies.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu