10 fascinējošas izmaiņas ķermenī, kad esi iemīlējusies (29)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izrādās, kad esam iemīlējušies, mūsu ķermenī un veselībā notiek virkne izmaiņu. Šoreiz nav runa par rozā brillēm vai pavasara dullumu prātā. Izrādās, cieš arī mūsu asinsrite un kauli!

1. Mainās smadzeņu aktivitāte

Mīlestība no pirmā acu skatiena pastāv! Kad iemīlies, smadzenēs aktivizējas 12 reģioni, uzsvērts pētījuma publikācijā izdevumā «Journal of Sexual Medicine». Kā izrādās,

mēs saprotam, ka esam iemīlējušies, pussekundē!

2. Sirds apstājas... Labi, labi - pukst lēnāk!

Kad iemīlamies, mainās hormonu līmenis, kā rezultātā pazeminās asinsspiediens un palēninās sirds ritms.

3. Tiek traucēts miegs

Iemīlējies cilvēks guļ nemierīgāk un biežāk mostas, pierāda «Journal of Adolescent Health» publicēts pētījums. Kāpēc? iespējams, mēs vairāk domājam par iemīļoto, kas traucē smadzenēm pilnībā atslēgties...

4. Tev vairs nesāp!

Pēc Stenfordas Universitātes Medicīnas skolas pētījuma, mīlestība aktivizē galvas smadzenēs tos pašus nervu receptorus, ko paveic sāpes nomierinoši medikamenti vai pat vieglās narkotikas.

Aina no filmas

5. Tu kļūsti izklaidīga

Iemīlēšanās smadzenēs vairo arī oksitocīnu, tā dēvēto miera, pastāvības un stabilitātes hormonu, kura ietekmē cilvēki kļūst labsirdīgāki pret saviem mīļajiem. Tomēr oksitocīns kavē arī atmiņu un vairo izklaidību.

6. Parādās greizsirdība

Ja arī iepriekš sev netiki novērojusi šādu īpašību, esot iemīlējusies, tu vari kļūt pat ļoti greizsirdīga. Pierādīts, ka

mīlestība var provocēt cilvēku uz īpašnieciskumu

un ar izteiktu vēlmi aizsargāt sevi un otru pusi.

7. Viss ir tik... salds!

Saskaņā ar «American Psychological Association» veikto pētījumu pierādīts, ka iemīlējies cilvēks visu sagaršo ar saldāku garšu. Gan ēdienu, gan dzērienu!

8. Mūsu balss skan smalkāk

Žurnālā «Journal of Evolutionary Psychology» publicētais pētījums apstiprina, ka iemīlējies cilvēks runā augstākā balss tembrā. Kalifornijas universitātes zinātnieki ir noskaidrojuši, kāda balss vīriešiem šķiet vispievilcīgākā. Kā izrādās, simpātiskākās ir tieši smalka un augsta tembra balss īpašnieces. Šāda balss ir bijusi kino dīvai, seksa simbolam Merlinai Monro! Pētījumā arī sievietes atklāja sev tīkamāko vīrieša balsi - tā ir dobja un ar izteiktu piesmakumu.

9. Kauli top stingrāki!

Tik tiešām neticami, taču pētījums pierādīja, ka

precētu pāru kauli ir stiprāki un izturīgāki nekā vientuļu cilvēku.

Pagaidām izskaidrojumu nav...

10. Eiforija un negribas vairs ēst!

Mīlestība smadzenēs rada dopamīnu. Pārbaudot pārus, kas iemīlējušies nesen, atklājās, ka asinīs ir augsts dopamīna daudzums. Šī ķīmiskā viela stimulē iekāri un eiforiju. Šim hormonam ir līdzīga iedarbība kā kokaīnam. Iemīlējušies pāri izrāda līdzīgas pazīmes – palielināts enerģijas daudzums un stipri mazāka nepieciešamība pēc miega un pārtikas.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu