5 zelta labumi, kāpēc jāēd brokastis! (25)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/avidfills

Būsim godīgas - brokastīm ne vienmēr pievēršam pienācīgu uzmanību! Melna kafija vai kāda steigā apēsta tostermaize pa ceļam uz darbu neskaitās. Ja vēlies dienu pavadīt enerģiska, bez gastrīta nomocīta kuņģa sāpēm, ēd brokastis - lēnas, lielas un veselīgas!

Lai tev palīdz izvēlēties vislabāko brokastošanas veidu šie punkti, kas runā par labu pirmajai dienas ēdienreizei!

1. Brokastis palīdz uzlādēties ar spēcinošu enerģiju, kas tik ļoti būs vajadzīga dienas darbiem. Pēc garās nakts organismam nepieciešami jauni vitamīni un uzturvielas - kaut vai tikai tāpēc, lai normāli spētu uzturēt savas funkcijas. Ja jāsteidzas uz darbu, nevar būt divu domu - brokastis ir jāēd, jo tas palielinās strādāšanas un domāšanas efektivitāti par vismaz 30% un ļaus puslīdz sakarīgi domāt.

2. Brokastis palīdz regulēt izsalkuma sajūtu. Bez tām pusdienās būsi jau tīģermātes cienīgā omā - gatava apēst jebkuru, kas kustas vai nekustas! Dietologi iesaka brokastīs ēst parastas vārītas olas - divas olas palīdzot samazināt uzņemto kaloriju daudzumu dienas laikā. Tas esot labs, pietiekami diētisks, bet uzturvielām bagāts starts.

3. Brokastis pat palīdzot mazināt stresu! Paēdis kaķītis murrā un ir laipns un mīlīgs. Bet izsalcis? Tiek ieteikts nepārspīlēt ar kafiju, jo kofeīns stresa mazināšanā nepiedalās.

4. Brokastis uzlabo atmiņu un palīdz noturēt uzmanību. Ja priekšā studiju diena, tad tomēr kaut ko no rīta apēst vajag, jo tas palīdz labāk koncentrēties, apstrādāt un iegaumēt datus. Smadzenēm labas brokastis būs zivis, olas, augļi un dārzeņi.

5. Lai gan var šķist, ka diētas laikā bez brokastīm itin labi var iztikt, samazināsies kaloriju skaits, tomēr dietologi iesaka tieši pirmo ēdienreizi turēt godā, jo tieši tā palīdzot regulēt svaru. Ēdiens ir kā degviela - tas stimulē metabolismu un kaloriju dedzināšanas procesu, it īpaši kopā ar fiziskām aktivitātēm.

Velti savām brokastīm 10-15 minūtes laika un tu sajutīsi atšķirību!

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu