Sieviete pamostas operācijas laikā, taču ārstiem to nespēj pateikt (75)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Parasta aklās zarnas operācija pārvērtusies īstās šausmās kādai sievietei no Anglijas, kad viņa uz operācijas galda nākusi pie samaņas, taču ķermeņa paralīzes dēļ ārstus par to informēt nespēja, raksta «The Sun».

36 gadus vecā Aleksandra Baitela uz operācijas galda pamodusies «histēriskā panikā», saprotot, ka kaut kas anestēzijā nogājis greizi un viņa ir pie pilnas apziņas, taču zāļu iedarbībā nespēj savu ķermeni pakustināt, lai ārstiem liktu kļūdu saprast.

Sieviete atminas, ka jutusi ārstu roku uz sava vēdera, gatavojoties veikt iegriezumu, savukārt māsiņas tikmēr apspriedušas viņas garumu un svaru.

Kaklā ievietoto caurulīšu dēļ viņa nespējusi izdvest ne skaņu, un pāri acīm uzlīmētie apsēji lieguši dot kādu zīmi arī ar acīm.

Kad panikas iespaidā viņas sirdsdarbība pamatīgi paātrinājusies, ārsti apjautuši notiekošo un injicējuši vairāk morfīna.

Royal Blackburn slimnīcas pārstāvji sākotnēji notikušo nolieguši, apgalvojot, ka sievietei bijušas halucinācijas. Ir aizdomas, ka incidents noticis tāpēc, ka kāds no medicīnas personāla pirms operācijas netika pārbaudījis, vai anestēzijas aparātā ir pietiekami iemidzinošā gāzes maisījuma.

Incidents notika 2010. gadā, un tagad sieviete izcīnījusi no slimnīcas kompensāciju, kuras apmērs netiek atklāts.

Komentāri (75)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu