Labāk nekā kafija jeb 7 ieteikumi, kā dienu iesākt žirgtai! (18)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Modinātājs... Atkārtoti... Vēlreiz zvana... Ko? Ak dievs, jau kavējos!! Ātri iztīrīti zobi, sameklēts apģērbs, apdedzināta mēle ar kafijas malku, bez kura tu nu nekādi nespēj pamosties... Un uz darbu... Vai tiešām šādiem ir jābūt rītiem? Lūk, pamēģini nedaudz citādi...

1. Motivācija dienai

Esot vēl gultā, sastādi sev galvā dienas plānu, ko tev paredzēts šodien izdarīt. Lēnām izvirzi būtiskāko un tikai tad pārējos dienas darbiņus. Celies no gultas ar skaidrām domām par to, ko šodien pasāksi un kam tava uzmanība tiks veltīta. Lai diena nesākas ar haosu galvā, bet konkrētu plānu.

Tev nav jāpārdomā dzīve, vien viena diena - tāpēc tas neaizņem ilgu laiku,

turklāt - tas tevi norūdīs prast saplānot visu.

2. Esi pateicīga...

Kamēr tīri zobus, neatbildi paralēli uz saņemtajām īsziņām un neraizējies par to, cik daudz tev šodien izdarāms. Šajā mirklī padomā par sevi un par to, par ko tev jābūt pateicīgai. Ievies šo mirkli savā dzīvē kā nelielu meditāciju cīņai pret stresu un depresīvu noskaņojumu. Ja tas ieiesies divas reizes dienā, tad tu ne tikai uzlabosi savas mutes veselību, bet arī uzlabosi sev ikdienas omu.

3. Atsvaidzini acis

Acis ne vien tev atklāj pasauli, bet arī spēlē nozīmīgu lomu komunikācijas procesā, tāpēc nežēlo laiku un velti kaut divas minūtes acu veselībai ik rītu.

Izskalo pēc miega tās ar aukstu ūdeni un nedaudz pamasē plakstiņus.

Tad aktīvi vairākas reizes samirkšķini un pagrozi acis no vienas puses uz otru.

Foto: PantherMedia/ScanPix

4. Dzer siltu ūdeni

Sāc dienu ar siltas ūdens glāzes iedzeršanu, lai pamostos vielmaiņa.

5. Elpo dziļi!

Diemžēl vairums no mums ir aizmirsuši, ko nozīmē pareizi elpot, lai gan labi zinām, ka tas ir visas dzīvības pamats. Dziļa ieelpa un izelpa ir vienkāršākais veids, kā atslābināties un atbrīvot uz mirkli prātu.

No rīta pāris reizes dziļi ieelpo un izelpo - tas palīdzēs noskaņoties dienai uz pozitīvas nots!

Šādi elpot tu vari, arī gatavojot brokastis vai izvēloties apģērbu.

Foto: PantherMedia/ScanPix

6. Kusties!

Pat piecas minūtes ikrīta izvingrošanās nodrošina asinsrites uzlabojumus. Ja nav laika izpildīt konkrētus vingrojumus, tad vienkārši dejo radio mūzikas pavadījumā, kamēr gatavo brokastis.

Kaut uz vietas palecies 10 - 15 reizes, un jau būsi pamodusies.

7. Pabrokasto

Neignorē dietologu ieteikumu no rīta ko apēst, tas tiešām ir veselībai noderīgi. Taču neaizraujies un atceries, ka brokastis ir kas viegls un veselīgs!

Foto: PantherMedia/ScanPix

Padalies savos noslēpumos, kā tu celies ik rītu!

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu