Slavenību veselības un skaistuma noslēpums – etiķis (21)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA/AP/Reuters/Scanpix

Kad slavenības, kā modele Miranda Kerra un aktrise Megana Foksa, stāsta par saviem skaistuma noslēpumiem, mēs uzmanīgi klausāmies, tomēr pēdējais viņu atklājums nebūs pieņemams visiem, raksta «Daily Mail».

Jaunākais svara zaudēšanas un ādas spīduma saglabāšanas atklājums ir etiķa dzēriena lietošana katru rītu. Megana Foksa stāsta, ka savas saldumu kāres dēļ viņa dažreiz organismu attīra ar ābolu etiķa iejaukumu ūdenī. Modele Miranda Kerra stāsta, ka viņa etiķi uzlej salātiem, kamēr Gvineta Paltrova un Madonna to izmanto kā toniku ādas kopšanai. Ja tu, šo lasot, smejies, pagaidi, jo Londonā ir ticis atvērts pirmais restorāns, kurā visa ēdienkarte ir veltīta etiķim. Restorāna dibinātāji ir pārliecināti, ka ēstuve iegūs milzīgu popularitāti.

Restorāns ar nosaukumu

«Raw Duck» Londonā ir pirmā ēstuve Lielbritānijā, kurā visa ēdienkarte veltīta fermentiem

– ābolu etiķis, kuram pievienots mazliet cukura, un ābola šķēlītes, kam jānostāvas trīs dienas, ir viens no restorāna populārākajiem piedāvājumiem. «Tas ir garšīgi un palīdz gremošanas sistēmai,» stāsta restorāna īpašnieks Rorijs Makkojs (Rory McCoy). «Kad mēs runājam par probiotiķiem, mēs domājam tikai par jogurtiem, taču šīs ir īstās lietas. Cilvēkiem par tām būtu jāzina. Es katru dienu dzeru etiķi un ēdu fermentus, lai saglabātu veselību.»

Runājot par etiķi, uztura speciāliste Keitija Meisone (Katy Mason) teica: «Fermentācijas procesā cukurs tiek sadalīts baktērijās un raugos, kā arī alkoholā – ja fermentācijas process turpinās, tas sadalās etiķī. Etiķi iespējams izveidot no daudziem augļiem.» «Etiķis jau gadsimtiem ilgi tiek izmantots dažādiem mērķiem – marinēšanai, tīrīšanai un veselībai. Ja pameklēsiet internetā, jūs atradīsiet informāciju par to, ka ābolu sidra etiķis jūs atbrīvos no praktiski jebkādām saslimšanām.» Viņa turpināja: «Uztura speciālisti jau gadiem zina par šo produktu un bieži to iesaka klientiem gremošanas veicināšanas nolūkos.

Labākais ābolu etiķis ir tas, kurš ir vismazāk apstrādāts,

– no tā veselība gūst vislielāko labumu.»

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu