Tetovēšanas studija: Drošu darba vidi salonos nosaka esošie regulējumi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Drošu darba vidi un higiēnas prasības tetovēšanas salonos nosaka esošie regulējumi, biznesa portālam «Nozare.lv» skaidro tetovēšanas studijas «Collective Art & Tattoo Studio» vadītājs Agnis Ģigulis.

Tāpat drošības riski tiek novērtēti ikgadējā darba vides risku novērtējumā, kā to prasa spēkā esošā likumdošana, arī salonā lietotās izejvielas ir sertificētas Eiropas Savienībā. Arī instrumentu sterilizācijas paņēmienus nosaka spēkā esošie normatīvie akti, norāda Ģigulis.

Viņš gan piebilst, ka tas nenozīmē, ka viņa vadītais tetovēšanas salons un uzņēmums SIA «Collective Art» ir pret izmaiņām. «Vienmēr jau var lietas uzlabot un sakārtot labāk.»

Pēc viņa domām, pirms ieviest kādas izmaiņas, būtu jāiepazīstas ar izstrādātajiem priekšlikumiem izmaiņu ieviešanai. Taču patlaban nekādu detalizētāku informāciju par izmaiņām tetovēšanas pakalpojumu regulējumā Ģigulis nav saņēmis.

Viņš gan ir dzirdējis, ka Veselības ministrija (VM) ir iesniegusi Eiropas Komisijā (EK) priekšlikumus stingrākam tetovēšanas pakalpojumu regulējumam, no kura dažas plānotās izmaiņas attiecas uz pakalpojuma sniegšanā izmantojamajiem preparātiem un instrumentiem, kā arī darbinieku apmācībām par riskiem sev un klientam.

Taču Ģigulis atzīmē, ka kopumā izmaiņas regulējumā, viņaprāt, rada aizdomas par iespējamu viņam nezināmas izglītības iestādes lobiju. «Vairāk izklausās, ka kāds grib izveidot apmācības programmu un iekasēt naudu.»

Kā ziņots, VM ir iesniegusi EK priekšlikumus stingrākam tetovēšanas pakalpojumu regulējumam. Priekšlikumu

mērķis ir uzlabot pakalpojuma kvalitāti un samazināt riskus iedzīvotāju veselībai.

Priekšlikumi ir jāsaskaņo ar EK, jo tie saistās ar uzņēmējdarbību un papildu prasībām pakalpojuma sniegšanai.

VM prognozē, ka atbilde no EK tiks saņemta nākamā gada sākumā, un tad arī varētu spriest par attiecīgo normatīvo aktu grozījumiem.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu