Kāpēc dzemdībās rodas sāpes? (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Bērniņa dzimšanas pamatā ir fiziskās spriedzes process, jo dažkārt dzemdības ir īsas un saspringtas kā grūts treniņš. Un tomēr vairumā gadījumu tas ir ilgstošs process. Tā intensitāte mainās pakāpeniski. Muskuļu sasprindzinājums un nogurums, ko sieviete jūt dzemdībās, var izraisīt pastiprinātas sāpes.

Konsultē vecmāte Inese Kampusa.

Parasti kontrakcijas sākumā ir īsas un ne tik intensīvas, vēlāk tās kļūst intensīvākas, biežākas un garākas. Ir sievietes, kas nejūt sāpes pirmo kontrakciju laikā, bet citas tieši otrādi - to laikā jūt pastiprinātas sāpes.

Neskaitot kontrakcijas, sieviete var just arī spiediena sajūtu vai sāpes muguras lejasdaļā, vēdera lejasdaļā, urīnpūslī vai taisnajā zarnā. Dzemdību sākumā, kad bērniņš sāk virzīties pa dzemdību ceļiem, šīs sajūtas ir izteiktākas.

Neskaitot šos dabīgos sāpju iemeslus, ir arī dažas dzemdību procedūras, kas arī izraisa sāpes.

Viss, kas vajadzīgs, ir pilnīga sievietes izpratne par pašu dzemdību procesu. Par to vairāk vienmēr var uzzināt dzemdību sagatavošanas kursos. Bez teorētiskas informācijas tur var iegūt arī praksi, var iemācīties pareizi elpot, kas ir īpaši svarīgi dzemdību procesā. Protams, var iegūt arī drošības sajūtu par to, ka dzemdības nav process, no kura būtu jābaidās.

Sāpes samazina:

  • atbalsts,
  • pieskārieni,
  • sakoncentrēta uzmanība,
  • atslābināšanās,
  • pārliecība par saviem spēkiem.

Atbalsts. Statistika rāda, ka sievietei, kas dzemdē, ja viņa izjūt kāda atbalstu, dzemdības norit ātrāk un viņai retāk nepieciešama medicīniska iejaukšanās dzemdību procesā.

Ideāli, ja partneris atbalsta tevi kontrakciju laikā, liek klāt ledu, dod padzerties, mierina tevi, kad jūti bailes, glāsta tevi un apskauj, kad tas nepieciešams visvairāk

Visā pasaulē sievietes visbiežāk vēlas dzemdībās sev blakus redzēt vīrus, bet dažkārt izšķiras par labu kādas draudzenes, radinieces klātbūtnei vai dūlai.

Dodoties uz dzemdību sagatavošanas kursiem, noteikti sajutīsi atbalstu un sapratni un savas iegūtās iemaņas vēlāk varēsi likt lietā kopā ar partneri. Iemācīsieties abi vēl labāk sadarboties, ja uz kursiem dosieties kopā!

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu