Kārpas metas ne tikai raganām...

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Saslimšana ar kārpām ir ļoti izplatīta problēma, kas arī mūsdienās var skart jebkura vecuma cilvēku. Lai gan kārpas cilvēka organismam neko ļaunu nenodara, galvenais iemesls, kāpēc no tām cilvēki vēlas atbrīvoties, ir tas, ka kārpas neizskatās pārāk glīti, ir lipīgas un var viegli tikt «uzdāvinātas» ģimenes locekļiem vai kolēģiem.

Kārpas ir ādas veidojumi, ko izraisa vīrusa infekcija. Inficēšanās ar vīrusu, kas izraisa kārpu veidošanos, notiek dažādu kontaktu veidā. Šādi veidojumi rodas uz bojātas ādas, parasti uz pirkstiem, plaukstām, tuvu nagiem, kā arī pēdām. Kārpas var viegli pazīt pēc raupjās virsmas. Tās mēdz būt ādas krāsā, bieži ar melniem punktiņiem virsmā.

Kārpas parasti rodas cilvēkiem ar novājinātu imunitāti,

tādēļ ārstēšanas procesā ir svarīgi to stiprināt, lai organisms pats spētu pretoties šiem veidojumiem.

Par laimi, šī ādas slimība vairs nav tik biedējoša, kā tas bija agrāk, - mūsdienās kārpas var viegli likvidēt ar piesaldēšanu. Tās laikā ādas veidojumi tiek apstrādāti ar šķidro slāpekli. Pēc procedūras apstrādātie veidojumi 2-3 nedēļu laikā izzūd vai samazinās. Ja kārpas ir lielas vai to ir daudz, tad dažkārt ir nepieciešama atkārtota kārpu apstrāde.

Reizēm, ja kārpas atrodas mazāk pamanāmās vietās, piemēram, uz pēdām, cilvēki tās ignorē, taču šī infekcija nepāries pati no sevis. Kārpu piesaldēšana neaizņem daudz laika un ir ļoti efektīva un iedarbīga ārstēšanas metode. Šī problēma skar lielu sabiedrības daļu, un bieži, ja infekcija tiek novērsta laicīgi, apkārtējie cilvēki to pat nepamana. Nedrīkst aizmirst, ka, laikus neārstējot šo problēmu,

kārpas var izplatīties no vienas ķermeņa daļas uz citu,

tādējādi padarot ārstēšanos laikietilpīgāku un sarežģītāku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu