Jūras veltes cīņā pret aptaukošanos

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Jau iepriekš jūras velšu dēta tika piesaukta, kad runa bija par cīņu ar diabētu, sirdskaitēm un atmiņas zudumu. Tagad zinātnieki atklājuši, ka jūras diēta var lieliski palīdzēt cīņā ar aptaukošanos, vēsta «Telegraph».

Atsaucoties uz Pasaules Veselības organizācijas paziņojumiem, ka aptaukošanās var pavisam drīz kļūt par 21. gadsimta epidēmiju, eksperti arvien pārliecinošāk apgalvo, ka diēta, kas sastāv no jūras veltēm, ir daudz efektīvāks veids svara un tauku masas kontrolei nekā mazkaloriju diētas.

Pētījumā arī teikts, ka diētas, kas galvenokārt sastāv no augļiem, dārzeņiem, riekstiem, pilngraudu produktiem, zivīm un olīveļļas, spēj efektīvi novērst sirdslēkmju iespējamību. Sirdsdarbības traucējumi ir cieši saistīti ar aptaukošanās procesiem ķermenī. Lai gan populārs ir viedoklis - lai zaudētu svaru, ir jākoncentrējas uz ēdiena daudzumu un kaloriju samazināšanu -, eksperti apgalvo pretējo. Zinātnieki lēš, ka koncentrēšanās uz barības vielu uzņemšanu ir daudz optimālāka pieeja.

Doktors Asēms Malhotra, ekspertu grupas vadošais kardiologs: «Mums ir ar pilnu atbildības sajūtu jāmudina sabiedrība ēst barības vielām piesātinātus produktus. Tas pozitīvi ietekmēs viņu veselību, un izmaiņas varēs manīt ļoti drīz. Mēs zinām, ka klasiskā Vidusjūras diēta satur daudz kaloriju un tauku, taču tā pavisam noteikti samazina sirds un asinsvadu saslimšanu risku jau pēc pirmajiem diētas piekopšanas mēnešiem.» Tiek vēstīts, ka jūras velšu lietošana uzturā līdz pat trīs reizēm samazina nāvējoša infarkta iespējamību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu